Benitez laakt Engels jeugdsysteem

Yves Dekoning
| 0 reacties
Benitez laakt Engels jeugdsysteem
Foto: © SC

Volgens Rafael Benitez is het Engelse systeem van jeugdacademies niet goed genoeg. Bij Liverpool kwamen onder andere Jamie Carragher en Steven Gerrard van Melwood, maar toch vind Benitez de resultaten onvoldoende. Volgens hem kunnen er veel meer talenten doorstromen naar de top.

Benitez ziet het gebrek aan competitieve wedstrijden als het grootste probleem. Amper achttien matchen per seizoen is veel te weinig. De oud-coach van Real Madrid B wil dat talentvolle jongeren kunnen spelen tegen ervaren rotten. Dat zou hun ontwikkeling bevorderen. Hij vindt het gek dat iemand als Wayne Rooney op zijn zestiende nog in de academy leagues zou kunnen spelen. Daarmee boekt zo'n speler totaal geen vooruitgang.

Benitez zoekt ook vooral naar kwaliteit en niet naar nationaliteit bij zijn jeugdspelers. Hierin steunt hij de gedachtegang van collega Arsene Wenger die bij Arsenal nauwelijks Engelse spelers op het veld kan brengen. De Fransman zorgde wel voor de doorbraak van tal van buitenlandse talenten. Toch geeft Benitez toe dat er een goed evenwicht moet zijn tussen Engelse spelers en buitenlanders. Maar het belangrijkste blijft voor hem wedstrijden winnen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties