Spelers raken slaags in Ecuador

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Spelers raken slaags in Ecuador
Foto: © SC

De laatste speeldag in de Ecuadoriaanse competitie was er eentje in mineur. Voor vier spelers van Barcelona Guayaquil eindigde de wedstrijd tegen LDU Quito in het ziekenhuis. Dat gebeurde na een zware knokpartij na het einde van de wedstrijd.

Leonardo Soledispa was het ergste slachtoffer van de vechtpartij. De aanvaller van Barcelona Guayaquil heeft zware verwondingen aan het hoofd waaronder een gebroken neus en jukbeen. Soledispa zal twee weken in het ziekenhuis moeten blijven. David Garcia liep een lichte schedelbasisfractuur op. International Edwin Tenorio en Samuel Vanegas konden na één nacht in het ziekenhuis opnieuw naar huis.

De spelers raakten slaags nadat Agustin Delgado (LDU Quito) en Victor Montoya (Barcelona Guayaquil) elkaar tijdens de wedstrijd de hele tijd zochten. Na afloop wilde Delgado hem te lijf gaan, maar Montoya ging daar niet op in. Het kwam uiteindelijk alsnog tot een hevige knokpartij.

Het bestuur van Quito verontschuldigde zich nadien voor het gedrag van hun spelers: "Er zaten vrouwen en kinderen in de tribune die deze schandelijke vertoning hebben moeten aanschouwen. Het is onaanvaardbaar wat er gebeurd is", aldus Esteban Paz die voorzitter is van LDU Quito.

Kampioen in Ecuador werd El Nacional. LDU Quito eindigde als derde terwijl Barcelona Guayaquil de competitie afsloot als vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties