Wycombe bezorgt Charlton meer miserie

Kevin Vanbuggenhout

Charlton Athletic kon de serieuze degradatiezorgen even aan de kant zetten in de kwartfinales van de League Cup. Het treffen met Wycombe Wanderers, dat actief is in de League Two, moest zorgen voor het opkrikken van het vertrouwen. Wycombe had eerder al Fulham geklopt en droomde van een nieuwe stunt.

Iedereen die verwacht had dat de spelers van Charlton positief gingen antwoorden op het veld, kwam bedrogen uit. Tot ieders verbazing was het Wycombe dat de zaken onder controle had. De vierdeklasser toonde zich veel beter dan zijn tegenstander. Op vrije trap testte Williamson de vuisten van Carson. De Charlton-goalie tipte tien minuten later een afstandsschot van Easter in hoekschop. Carson moest al snel weer attent zijn op een poging van Easter. Net na het halfuur was Wycombe daar weer. Bloomfield zette voor naar Mooney wiens schot gered werd door Carson. De doelman van Charlton had echter geen verhaal toen Easter de bal van ver laag in doel knalde. Daarna schoot Charlton eindelijk wakker. Darren Bent kreeg de bal echter niet tussen de palen. Wycombe stond verdiend 0-1 voor na een zwakke eerste helft van Charlton.

De thuisploeg kwam dan toch wat beter uit de kleedkamers. Hughes kwam op karakter in schietpositie, de bal ging echter naast. Faye knalde de bal ook naast. Wycombe kwam er na de pauze niet meer uit en moest zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. Dat deed het goed, want Charlton kwam niet echt aan open kansen. Twintig minuten voor tijd bracht Les Reed met Holland en Sam twee nieuwe spelers in het veld. Faye en Thomas werden eruit gehaald. Charlton bracht ook nog een slotoffensief op gang. In blessuretijd kopte Holland een hoekschop van Rommedahl naast. Het mocht niet baten en Charlton werd genadeloos uit de League Cup geknikkerd.

Charlton Athletic kon de degradatiezorgen niet van zich afspelen en zakt nu nog verder in de negativiteit. Vierdeklasser Wycombe daarentegen zit in de zevende hemel. Wycombe haalde het niet onverdiend van Charlton en zit in de halve finales van de League Cup.