Bologna baalt na discutabele zege 'Juve'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bologna baalt na discutabele zege 'Juve'
Foto: © SC

Alfredo Cazzola, voorzitter van FC Bologna, was ziedend na afloop van de Serie B-topper tussen zijn club en Juventus. Door de erg discutabele 1-0-nederlaag moest Bologna zijn leidersplaats in de Italiaanse tweede klasse afstaan aan de club uit Turijn.

Niet alleen de voorzitter, maar iedereen die nauw betrokken is bij Bologna was niet te spreken over scheidsrechter Domenico Messina. De referee kende vlak voor tijd een omstreden doelpunt toe aan de Uruguayaan Marcelo Zalayeta. De spits leek handspel te begaan voor hij naar doel schoot, terwijl na zijn uithaal de bal niet eens de doellijn passeerde. Bovendien had Messina in de eerste helft Bologna geweigerd een strafschop toe te kennen nadat doelman Gianluigi Buffon Massimo Marazzina onderuit had gehaald.

Fabrizio Salvatori, technisch directeur bij Bologna, brieste: "Het is een schande dat een wedstrijd als deze wordt beslist door een arbitrale blunder. Het was géén doelpunt. De bal is nooit in doel geweest. Moet ik zeggen dat het dezelfde assistent-scheidsrechter was die de overtreding op Marazzina niet zag, maar in de tweede helft wel het doelpunt van Zalayeta?"

Renzo Ulivieri probeerde zich kalm te houden en hield zich wat op de vlakte. "Er zullen altijd menselijke fouten zijn. Wij proberen te voetballen en zij te fluiten. Vandaag maakten zij enkele fouten en wanneer dat gebeurt tegen Juventus, dan maakt je dat boos omdat er dan duizenden twijfels in je opkomen. Zover wil ik echter niet gaan", aldus de oefenmeester.

Voorzitter Cazzola eiste wel maatregelen. "Het is tijd om te zeggen dat we er genoeg van hebben. Het gaat niet over Bologna, maar over het hele systeem. Degene die fouten zoals deze maakt, mag niet doorgaan als scheidsrechter. Deze twee heren zouden voor een lange tijd niet in actie mogen komen", aldus een woedende preses.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties