Analyse Dender en Antwerp tegen de rest

Greg Docx
| 0 reacties
Dender en Antwerp tegen de rest
Foto: © SC

We schrijven zondag 17 december 2006, 16.45. De laatste fluitsignalen klinken in de tweede voetbalklasse. 17 speeldagen ver, net in de helft dus. Tijd voor een tussentijdse balans.

De stand in tweede klasse is analoog met die uit de hoogste voetbalklasse. Een verrassende leider op de voet gevolgd door 1 van de grootste titelkandidaten, daarachter een klein kloofje met een ander peloton favorieten voor eindwinst. Ook onderaan lijken we wel in eerste klasse beland met SV Waregem dat duidelijk veel te licht weegt in deze competitie. De West-Vlamingen slaagden er nog niet 1 keer in te winnen, iets wat Lierse dus net nog wel lukte bij de eliten.

Dender is dus de verrassende leider, iets wat niemand had kunnen voorspellen bij aanvang van het nieuwe seizoen, behalve de eigen supporters misschien. Dender raasde door de competitie met een ongeziene snelheid. Dender verloor zijn eerste wedstrijd pas op 2 december in en tegen Eupen. Ook afgelopen weekend liep het volledig mis tegen Antwerp. Een zware 3-0 luidde het verdict, zeker niet overdreven, met dank aan de Chinees Dong, een goudhaantje dat Antwerp na de winterstop zal moeten afgeven aan Manchester United, een serieuze aderlating voor het stamnummer 1. Een bruisende Bosuil was het afgelopen zaterdag, aan Bengaals vuur en gezangen geen gebrek. Het wordt tijd dat Antwerp terugkeert naar de hoogste voetbalklasse, niet het minst voor de eigen supporters.

Antwerp verloor nog maar 1 keer en dat was tegen Oostende. Het ging winnen bij rivaal KV Mechelen, maar speelde wel een aantal keer gelijk waardoor de kloof met Dender 5 punten bedraagt, niets onoverkomelijks dus.

Achter deze 2 bevindt zich een hele rij opeengepakte ploegen, een brede middenmoot om het zo te zeggen. Winst of verlies kan meteen 5-6 plaatsen verschil maken in het klassement. Al deze ploegen worden geleid door KV Mechelen, Kortrijk en Eupen en van hen wordt verwacht dat ze het wel volhouden en misschien nog kunnen meestrijden voor de titel.

Voor Hamme, KV Mechelen, Antwerp, Kortrijk en Dender wacht ook nog een verlengd bekeravontuur waar vooral de leider naar uitkijkt die het midden januari mogen gaan opnemen tegen Anderlecht, een galawedstrijd dus die ze vol moed zullen aanvangen.

Het zal dus nog vreselijk spannend worden bovenaan een competitie die dikwijls onderschat wordt door de gemiddelde voetballiefhebber.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties