Forse straffen na knokpartij in Ecuador

Forse straffen na knokpartij in Ecuador
Foto: © SC

Gisteren kon u op Voetbalkrant.com al lezen over de vechtpartij die plaatsvond tussen spelers na afloop van de partij tussen Barcelona Guayaquil en LDU Quito. De Ecuadoriaanse voetbalbond heeft ondertussen al erg strenge straffen uitgesproken voor de betrokken spelers. In totaal kregen elf spelers een schorsing opgelegd variërend tussen twee en twaalf maanden. Deze straffen treden per direct in werking en bovendien heeft de Ecuadoriaanse voetbalbond de straffen doorgespeeld aan de FIFA waardoor deze spelers ook internationaal niet zullen mogen voetballen.

Zeven spelers van LDU Quito kregen een schorsing opgelegd, van Barcelona zijn er dat vier. Drie spelers van LDU mogen één jaar lang niet voetballen: Roberto Palacios, Carlos Espinola en de veel bekendere oud-international Agustin Delgado. Deze laatste was ook de aanstichter van de vechtpartij na een incident met zijn bewaker Victor Montoya.

Onder de andere gestraften zitten nog drie internationals. Patricio Urrutia (LDU) moet drie maanden brommen, Giovanni Espinoza en Edwin Tenorio moeten twee maanden langs de kant toekijken. Alle drie de spelers waren al geselecteerd voor twee oefenduels die Ecuador op het einde van dit jaar in Spanje afwerkt tegen lokale selecties uit Murcia en La Coruña. De Ecuadoriaanse voetbalbond heeft al laten weten dat deze drie spelers niet zullen meereizen naar Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties