Duo moet Le Guen opvolgen bij Rangers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Duo moet Le Guen opvolgen bij Rangers
Foto: © SC

Volgens BBC Sports zullen Ally McCoist en Walter Smith de Fransman Paul Le Guen opvolgen bij de Schotse topclub Glasgow Rangers. Le Guen besliste gisteren om op te stappen omdat hij niet meer door één deur kon met een deel van de spelersgroep. Vooral de aanvaring met aanvoerder Barry Ferguson was de druppel. Bovendien waren de resultaten allesbehalve goed te noemen. De Rangers volgen nu al op zeventien punten van aartsrivaal Celtic.

Smith en McCoist, levende legendes bij hun club, moeten er samen voor zorgen dat 'The Gers' nog iets van hun seizoen maken. De belangrijkste doelstelling is daarbij het behalen van de tweede plaats in de Schotse hoogste klasse. McCoist, in zijn spelerscarrière een vlotscorende spits, zal op het veld de trainingen leiden terwijl Smith het technische gedeelte voor zijn rekening zal nemen en ook een adviserende rol zal krijgen.

Smith is net als McCoist een meubelstuk bij de Rangers en het is eigenlijk sinds zijn vertrek bij de club dat het met de Rangers stilaan bergaf is gegaan. In de jaren '90 won hij met de club negen opeenvolgende landstitels maar in 1998 wilde Smith iets anders en koos hij voor een avontuur bij Everton. Smith en McCoist zijn beiden ook nog werkzaam voor de Schotse voetbalbond maar Rangers-preses David Murray heeft al aangegeven dat ze hun job daar mogen behouden.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties