Figo trekt toch naar Saoedi-Arabië

Figo trekt toch naar Saoedi-Arabië
Foto: © SC

De Portugees Luis Figo gaat dan toch in Saoedi-Arabië voetballen en poen scheppen, zij het pas vanaf deze zomer. Zijn huidige club, de Italiaanse lijstaanvoerder Inter Milaan, wilde niet meewerken aan een directe transfer. Op het einde van het seizoen is de oud-international einde contract bij de nerazzuri.

Mansour Al-Balwi, de eigenaar van Al-Ittihad, was fier als een pauw toen hij het shirt met nummer zeven aan de 34-jarige middenvelder overhandigde. "Vanaf juli speelt hij een jaar voor ons. Ik kan niet zeggen welk prijskaartje er aan vasthangt, maar het is ongetwijfeld één van de grootste bedragen ooit uitgetrokken in het Midden-Oosten. Met zijn ervaring is hij een grote aanwinst voor ons en een mooi uithangbord", glunderde Al-Balwi.

Al-Ittihad hoopte eigenlijk al om Figo deze winter al te kunnen losweken. De Saoedi's dachten zelfs dat het al binnen was en meldden al dat er een akkoord was op de clubwebsite. Inter-trainer Roberto Mancini zag dat anders en wilde Luis Figo, die nochtans niet veel aan spelen toekomt bij de Serie A-leider, niet kwijt in de strijd om de eerste echte landstitel sinds 1989. Vorig jaar kreeg Inter de titel namelijk cadeau na de schorsingen en straffen in het fraudeschandaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties