Smith keert terug bij Rangers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Smith keert terug bij Rangers
Foto: © SC

Het is Glasgow Rangers dan toch gelukt om Walter Smith terug naar het oude nest te halen. Vanmiddag maakten The Gers bekend dat hij de nieuwe sportieve baas wordt op Ibrox Park. Hij was tot nu toe bondscoach van Schotland.

De komst van de 58-jarige Smith heeft heel wat voeten in de aarde gehad. De Schotse voetbalbond ging deze week niet akkoord met de ontbinding van het contract van zijn oefenmeester en maande Rangers aan om elders een nieuwe coach te gaan zoeken.

Nu de deal tussen Rangers en Smith toch rond is geraakt, zal de Schotse voetbalbond wel maatregelen nemen. "Meneer Smith had een lopend contract en we zullen dan ook naar de rechter stappen voor contractbreuk", staat er te lezen in een officiële verklaring op de website van de Scottish FA.

Smith wordt bij de protestantse club de opvolger van de Fransman Paul Le Guen. Hij zal samen met oud-international en clubmonument Alistair 'Ally' McCoist die assistent wordt, en Kenny McDowall, de team-manager, proberen om de Schotse topclub uit het slop te halen. In de periode 1991-1998 was Smith al erg succesvol op Ibrox Park toen hij de club maar liefst zeven keer opeenvolgend landskampioen maakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties