Analyse Winteranalyses: Tubize & Dessel

Bart Hermans
| 0 reacties
Winteranalyses: Tubize & Dessel
Foto: © SC

Winteranalyses 2006-2007: Tubize en Dessel Sport
 
Tubize en Dessel Sport vinden we terug in de middenmoot van tweede klasse. Beide ploegen staan op een gedeelde achtste plaats met drieëntwintig punten uit zeventien wedstrijden.
 
Tubize werd voor het seizoen een plaatsje in de middenmoot toegedicht en daar lijkt het zich ook aan te houden. De jongens van trainer Phillipe Saint-Jean begonnen het seizoen met een drie op negen tegen Dessel,KVSK United en Antwerp. Nadien werd er een mooie reeks van tien op twaalf neergezet. Ze wonnen tegen Racing Waregem, KVK Tienen en KV Oostende en speelden gelijk tegen VW Hamme. Tubize bleef degelijk presteren met hun jonge groep en eindigde de eerste periode op een mooie vierde plaats met 17 punten. In de tweede periode werden er minder punten genomen tot hiertoe. Ze wonnen slechts één keer en speelden drie keer gelijk. Wel moet gezegd worden dat de drie nederlagen onder andere tegen KV Mechelen en Dender waren.
 
Voorlopig hebben er tijdens deze winterstop twee transfers plaatsgevonden bij Tubize. De club leent de 19-jarige Habibou Habib van Charleroi en Thiam verliet de club voor Derdeklasser Namen.
 
Dessel Sport werd een moeilijk seizoen voorspeld aan het begin van het seizoen maar de troepen van Ivo Thoelen hebben in de heenronde bewezen dat ze in tweede klasse thuishoren.Dessel begon niet te best aan het seizoen met een vier op vijftien. Ze haalden thuis tegen Antwerp wel een puntje na een 4-4 gelijkspel. Tegen Ronse werd er wel gewonnen met 2-3 maar de week erop waren de kempenaars kansloos tegen KV Mechelen (0-3). Na deze wedstrijd begon alles te lukken bij Dessel en haalden ze een vijftien op vijftien. Naar de winterstop toe sputterde de motor van de kempenaars opnieuw en haalden ze nog maar een één op twaalf.
 
Aangezien de derde laatste in de rangschikking maar zeven punten achterstaat op Dessel blijft het oppassen voor de Kempenaars. Als ze in het begin van de terugronde een paar goede resultaten kunnen neerzetten zien we ze niet meer in de problemen komen.
Ze lijken wel hun topschutter Gabriel Persa (ex-Antwerp) kwijt te spelen. Zijn licentie vervalt tegen eind februari en om alsnog langer in België te blijven dient hij te beschikken over een profcontract, iets dat bij Dessel niet mogelijk lijkt. Een paar Nederlands club hebben belangstelling voor hem en hij lijkt dan ook te gaan vertrekken. Ook spitsen Aschwin Christina en Alafu Bula Bula vertrekken (beiden naar Witgoor). De enige versterking die ze tot hiertoe hebben binnengehaald is Robin Jacobs van Lierse. Ze huren de 19-jarige verdediger tot het einde van het seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties