Column Neill en de Hammer$

Luc Goderis
| 0 reacties
Neill en de Hammer$
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een schijnbaar eindeloze soap rond de sportieve toekomst van Lucas Neill was de kogel een paar dagen geleden eindelijk door de kerk.  Terwijl andere media pas zaterdag op de proppen kwamen met het transferverhaal bracht voetbalkrant.com de premiere al op donderdag !  De Australische international verkoos West Ham Utd boven Liverpool, Newcastle Utd, Tottenham, Barcelona en Blackburn Rovers.  Neill gaf ondertussen tekst en uitleg bij zijn toch ietwat verrassende keuze.

Al sedert Lucas Neill vorige zomer een sterk WK speelde met Australië waren de transfergeruchten niet uit de lucht.  De verdediger speelde zelf een zeer actieve rol in de geruchtenmolen door al vlug te stellen dat hij onder geen beding zou bijtekenen bij zijn club Blackburn Rovers.  Hij schreeuwde zijn liefde voor Liverpool, naar eigen zeggen het team waarvoor hij als jonge snaak supporterde, van de daken.  Toen Liverpool-manager Rafael Benitez ook openlijk, en met een officieel bod, te kennen gaf dat de liefde wederzijds was, leek niets nog een transfer naar de Reds in de weg te liggen...

Ondertussen haalden ze op Ewood Park alles uit de truckendoos om hun Socceroo toch op Ewood Park te houden.  Hij kreeg niet alleen de kapiteinsarmband, maar ook het ene na het andere fel verbeterde contract werden hem onder de neus geduwd.  Neill bleef echter onvermurwbaar en bleef stellen dat hij andere oorden wilde opzoeken.

Toen Lucas Neill enkele dagen geleden degradatiekandidaat West Ham verkoos boven grootmacht Liverpool fronsten heel wat voetballiefhebbers de wenkbrauwen.  De Australiër werd door supporters en media meteen als geldwolf afgeschilderd omdat hij een lucratiever contract met degradatievoetbal verkoos boven mogelijks eeuwige roem en glorie, en Champions League-voetbal, bij de Reds.  Neill opperde schaapachtig : "Ik koos voor zekerheid van spelen", maar dan kon hij evengoed bij de Rovers zijn gebleven...

De verdediger blijft in alle toonaarden ontkennen dat het een centenkwestie betrof.  "West Ham wilde mij echt.  Ze liepen mijn deur plat opdat ik zou tekenen", was zijn tweede uitleg, maar dan had hij evengoed kunnen blijven waar hij was.  De Rovers kan niet verweten worden dat ze er niet alles aan hebben gedaan om hun verdediger te houden.

De derde uitleg dan maar... "Na een onderhoud met de Hammers-voorzitter Eggert Magnusson viel ik zowat van mijn stoel.  Hij zei me dat ik de eerste transfer was uit een ellenlange lijst.  De namen die hij noemde waren ver-ba-zing-wekkend !"  "Ik kan hier straks misschien deel uitmaken van iets groots, maar voorlopig staan de Hammers nog aan de verkeerde kant van de rangschikking", besloot de 28-jarige verdediger.

Neill's bankrekening zal alvast niet lijden onder de transfer naar Londen.  De Australiër krijgt naar verluidt wekelijks zestigduizend Pond, dat is zo'n negentig duizend euro.  Om het, bruut gerekend, in oude Belgische franken te stellen : zo'n vijftien, zestien miljoen frank per maand... 2,5 jaar lang...  Ik begrijp de keuze voor voetballen-met-het-eerste-team volkomenHet ga je goed in Londen.  Hopelijk maak je straks écht deel uit van iets groots en word je niet de vetst betaalde tweedeklasse-voetballer.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties