Analyse Barça loopt verder uit

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barça loopt verder uit
Foto: © SC

Koploper Barcelona kende al bij al weinig moeite met Racing Santander.  De Catalanen speelden een behoorlijke wedstrijd en Ronaldinho maakte in de tweede helft met twee treffers het verschil.  Een ander hoogtepunt na de pauze was het wederoptreden van Messi, die enthousiast werd onthaald door het publiek.  Dankzij deze zege heeft Barcelona nu drie punten voorsprong op Sevilla.  Racing Santander blijft in de brede middenmoot hangen.
 
In Sevilla stond de tweede derby in een reeks van drie op het programma.  Net als in de bekerconfrontatie slaagden noch Real Betis, noch FC Sevilla er in de weg naar de netten te vinden.  Zelfs van op de strafschopstip lukte het niet voor de verdiblancos.  Een wat tegenvallende stadsderby eindigde dan ook op een scoreloos gelijkspel.  FC Sevilla ziet zo Barcelona uitlopen en Real dichterbij komen, terwijl Betis de kans mist om aansluiting te krijgen bij de middenmoot.  
 
Real Madrid moest absoluut winnen na de vernedering thuis tegen Levante.  Makkelijk was het niet voor de Koninklijke op het veld van voorlaatste Real Sociedad.  Real kwam zelfs op achterstand, maar de heropgeviste Beckham en Van Nistelrooy zorgden toch nog voor een 1-2 zege.  Real wordt zo alleen derde, terwijl Real Sociedad de concurrenten in de degradatiestrijd steeds verder ziet weglopen.
 
Getafe lijkt het zwarte beest van Valencia te worden.  Na de vernederende bekeruitschakeling enkele weken geleden (2-4 winst in Mestalla), bezorgden de Madrilenen Valencia ook in eigen huis een afstraffing.  Het werd maar liefst 3-0.  Het was pas de tweede keer dat Getafe in de competitie meer dan twee keer scoorde.  Valencia is na zijn tweede uitnederlaag op rij nu vierde op zeven punten van leider Barcelona.  Getafe mag op een gedeelde zesde plaats blijven dromen van Europa.
 
Atlético Madrid kon in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao zijn publiek alweer niet verwennen.  Het bleef bij een kleine 1-0 zege, met als enig hoogtepunt de treffer van Aguëro.  Verder was er weinig te beleven in een tegenvallende partij.  Atlético komt wel op gelijke hoogte van Valencia, terwijl Athletic wegzakt naar de 17e stek.  
 
Real Zaragoza presteert de voorbije weken vrij wisselvallig.  Na de winst op Espanyol liep het dit keer fout op het veld van Real Mallorca.  De wedstrijd werd volledig beslist in een spetterende tweede helft.  Real Zaragoza kwam wel nog op voorsprong via Diego Milito, maar Nunes en Jankovic zorgden voor de zege voor de thuisploeg.  Real Mallorca doet dankzij deze zege een goede zaak in de degradatiestrijd, terwijl Real Zaragoza de zesde plaats nu moet delen met Getafe.
 
Seizoensrevelatie Recreativo Huelva slaagde er niet in punten te pakken op het veld van Real-killer Levante.  Salva bracht met twee treffers in de eerste helft zijn team op een 2-0 voorsprong.  Ondanks een goede tweede helft en een vroege aansluitingstreffer van Sinama Pongolle moest Recreativo met lege handen naar huis.  De promovendus is nu achste, terwijl Levante naast Betis op de 15e plaats komt.  
 
Gimnàstic Tarragona kon de goede lijn van de voorbije weken niet voortzetten tegen Osasuna.  De Catalanen maakten een 0-1 voorsprong wel nog ongedaan via Portillo en César Navas, maar Soldado zorgde met twee treffers in het laatste kwartier voor de bezoekende zege.  Na een vrij saaie wedstrijd kon Osasuna dus nog eens punten pakken op verplaatsing en blijft het in de linkerkolom.  Nàstic blijft hekkensluiter.
 
Met Deportivo gaat het de laatste weken opnieuw wat beter.  Na de zege tegen Real Mallorca ging ook Villarreal voor de bijl.  De Galiciërs haalden het met 0-2 in El Madrigal en dat was pas de eerste uitzege van het seizoen.   Beide teams staan na dit resultaat op een gedeelde tiende plaats.
 
De tweede club uit Galicië, Celta de Vigo, is helemaal op de dool.  Thuis tegen Espanyol bakte de ploeg er helemaal niets van en de bezoekers behaalden dan ook een oververdiende 0-2 zege.  Het was al de elfde partij zonder winst voor de ploeg van Fernando Vázquez.  Daardoor zakt Celta ook voor het eerst dit seizoen naar een degradatiestek.  Espanyol staat net in de linkerkolom. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties