Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion der Freundschaft
Bielefeld pijnlijk onderuit in Cottbus
Philippe Crols

Bielefeld heeft nog maar eens verloren. Zaterdagnamiddag zag het er in Cottbus nochtans goed uit. Het stond lange tijd 0-1, maar dan ging het plots fout en zou er met 2-1 verloren worden.

Na vijf minuten al bracht Piplica redding op een schot van Wichniarek. Tien minuten later klommen de bezoekers op voorsprong. Een vrijschop van Böhme werd door Gabriel binnengekopt. Veel gebeurde er niet, maar halverwege de eerste periode kwam de thuisploeg toch goed weg. Böhme sprong zijn doelman bij op de lijn op een kopbal van Radu. Met nog tien minuten te gaan verknalde Wichniarek een uitstekende kans om zijn team op een dubbele voorsprong te zetten. Het bleef 0-1 na een helft voetballen.

Cottbus probeerde snel tegen te scoren in de tweede helft en schoot ook veel op doel, zonder succes evenwel. Dan ging het plots heel snel van kwaad naar erger voor de bezoekers. Iets over het uur kopte de Pool Kukielka Cottbus op gelijke hoogte. Vijf minuten later was de situatie helemaal omgedraaid. Radu kopte de 2-1 in doel. Bielefeld was duidelijk aangeslagen en slaagde er niet meer in nog een vuist te maken.