Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Bruchwegstadion
Mainz zet nu ook Nürnberg opzij
Philippe Crols

Mainz is een ploeg waar elke Bundesligaploeg schrik van moet krijgen. Het zette nu in eigen huis ook Nürnberg opzij. Dat team was nochtans ook verre van slecht bezig. Zidan nam beide treffers voor zijn rekening. Het werd toch nog spannend, maar Mainz won met 2-1.

Nürnberg kwam wel als eerste dreigen in Mainz. Vittek vond Wache echter op zijn weg. Dan was het lang wachten op een kans. Beide teams speelden goed georganiseerd, maar halverwege de eerste helft vond de thuisploeg toch een gaatje. Soto knalde op doel en Schäfer werkte de bal ongelukkig in de voeten van Zidan die niet aarzelde en zijn team op voorsprong bracht. Een minuut later miste de kopbal van Polak op een haar na het doel, maar de gelijkmaker kwam er niet. De verdubbeling van de score kwam er op het halfuur wel. Azaouagh stuurde Zidan weg en die maakte zijn tweede van de middag. 2-0 was ook de ruststand.

De bezoekers probeerden in het begin van de tweede helft de bakens te verzetten. Galasek en Polak zagen hun pogingen gered worden door een goed keepende Wache. Iets over het uur kwam Nürnberg toch terug in de partij. Saenko en Vittek combineerden goed waarna die eerste de aansluitingstreffer lukte. Daarna dwong Nürnberg Mainz terug, maar kansen kwamen daar niet meteen uit voort. De bezoekers mochten ook nog vijf minuten met een man meer spelen. Met nog vijf minuten te gaan kreeg Andreasen zijn tweede gele kaart. Het bleef echter 2-1 ondanks een late goede kopbal van Sibon.