Analyse Dubbele winst voor Appelterre in 1ste Prov.

Gentil Dossche
| 0 reacties
Dubbele winst voor Appelterre in 1ste Prov.
Foto: © SC

Van week tot week krijgen we een ander beeld in de rangschikking voorgeschoteld, waarbij vreugde en verdriet mekaar afwisselen. Het bleek het weekend van de verrassingen, waarin bijna alle kop- en topploegen van hun pluimen moesten laten. Eendracht Appelterre was ongetwijfeld de grote winnaar. Niet alleen wonnen de tabaksplanters, zij het moeizaam, van een zwaar ontgoocheld Lovendegem, bovendien kregen ze er via de groene tafel nog 2 punten bovenop. Daarvoor zorgde Berlare dat op 21 januari een niet speelgerechtigde opstelde.
KFC Eeklo bleek te onmachtig om Petegem van zich af te schudden en deelt nu opnieuw de leidersplaats met Appelterre.
Ook Olsa Brakel kon mee aan de leiding komen, maar ging thuis verrassend onderuit tegen staartploeg Machelen. Met drie doelpunten had Steven Vercouillie een groot aandeel in de winst. Olsa blijft op 3 punten van de leiders staan.
Van de ene verrassing in de andere. Na een prachtige reeks van 14 ongeslagen wedstrijden ging KFC Vrasene op eigen veld de boot in tegen Aalter, precies de ploeg die hen voor het laatst wist te kloppen.
Sparta Petegem was niet onder de indruk van de Eeklose leiders die eerder bleek voor de dag kwamen. Sparta hield verdiend de punten thuis en telt, net als Vrasene, 5 punten achterstand.
Ook KSK Lebbeke had meer verwacht van deze speeldag. De Konkelgoedploeg speelde evenwel ontstellend zwak en kreeg een opdoffer van Kemzeke. SK Lebbeke heeft nog steeds 7 punten achterstand.
Kwik Eine had het knap lastig met Ursel maar kon toch zegevierend afsluiten. Met zijn 24ste treffer opende Gunter Van de Sompel de score. Eine blijft 7de, nu op 8 punten.
Robby Van Durme vlamde al in de openingsminuten een vrije trap binnen tegen Rapide en SK Berlare voegde quasi moeiteloos 3 punten aan zijn totaal toe. De puitenkloppers sluiten de linkerkolom op 10 punten.
Dat Klauwaerts Kemzeke plots de goede vorm te pakken heeft is een feit. Het team won voor de 4de week op rij en schuift door naar de 9de plaats op 13 punten. Samen met Berlare en Petegem blijven de Klauwaerts aan de leiding in het 3de periodekampioenschap.
Grote vreugde bij Eendracht Aalter dat, na Appelterre, nu ook de scalp van Vrasene opeiste. Met een vroeg doelpunt werden de Waaslanders onder druk gezet. Aalter kan iets meer opgelucht ademen, op 14 punten van de leiders.
Rapide Lebbeke had er op gerekend minstens één punt mee te nemen van bij Berlare, maar kwam de vroeger opdoffer nooit te boven. Zelf kon het amper kansen creeëren en dus blijft Rapide al een tijdje op zijn honger zitten, eveneens op 14 punten.
Eindelijk! Zuchtte men bij SK Terjoden-Welle toen, na 7 opeenvolgende nederlagen, nog eens de volle buit werd meegegraaid. Rode Lantaarn Kerksken bleek te onmondig om de fusieploeg het vuur aan de schenen te leggen. Terjoden volgt op 16 punten.
Bij SKDJ Lovendegem was de ontgoocheling groter dan het puntenverlies, al mag de ploeg niet teveel steken meer laten vallen, gezien het verloop in 4de Nationale A. Als 13de telt Lovendegem 18 punten achterstand.
Sparta Ursel kon wel enkele mooie kansen bijeenspelen op Eine maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen. De voorsprong op Machelen en Kerksken bedraagt 6 resp. 9 punten.
Dat Eendracht Machelen zich nog niet gewonnen geeft weten ze nu ook bij Olsa Brakel. De toeschouwers konden zich opwarmen aan maar liefst 8 doelpunten, waarvan het grootste gedeelte voor de bezoekers. Machelen schuift 3 punten weg van de laatste plaats.
Anders is het gesteld met FC Kerksken dat opnieuw te onmondig bleek om Terjoden een strobreed in de weg te leggen. Kerksken heeft bijna een wonder nodig om alsnog het tij te doen keren.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties