Van Bommel vond zijn rode kaart dom

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Bommel vond zijn rode kaart dom
Foto: © SC

De Nederlander Mark Van Bommel haalde gisteren het einde van de wedstrijd niet tegen Real Madrid (2-1-winst en kwalificatie, nvdr) nadat hij door de Slovaakse scheidsrechter Lubos Michel met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd zo'n zeven minuten voor tijd. Van Bommel kreeg die tweede gele kaart nadat hij vlak voor de strafschop van zijn landgenoot Ruud Van Nistelrooy zijn tegenstander Mahamadou Diarra bezighield. Voor de camera van Sport1 noemde de middenvelder zijn actie dom.

"Ik was na mijn eerste boeking sowieso geschorst voor de volgende wedstrijd, maar dom blijft het wel. Ik moet beter met dergelijke situaties leren omgaan. Aan de andere kant vind ik het ook wel een beetje kinderachtig van de scheidsrechter om ons alle twee uit te sluiten. Als topscheidsrechter zou hij moeten weten wat er voor mij en voor Diarra op het spel stond. Dat kun je aanvoelen, maar al bij al neem ik vrede met de rode kaart. Zo zit voetbal nu eenmaal ineen", aldus Van Bommel.

In de eerste wedstrijd twee weken geleden op het veld van Real Madrid was Van Bommel ook al in negatieve zin opgevallen. Nadat hij in de slotfase de aansluitingstreffer had aangetekend, maakte hij enkele obscene gebaren. De UEFA bestrafte hem met een voorwaardelijke straf en een boete.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties