De Bafana Bafana hebben nog veel werk

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Bafana Bafana hebben nog veel werk
Foto: © SC

Carlos Alberto Parreira werd vorig jaar aangesteld als bondscoach van Zuid-Afrika om het nationale team over drie jaar geen flauw figuur te doen slaan op het Wereldkampioenschap voetbal waarvan het zelf gastheer is. Maar de Braziliaanse coach heeft nog erg veel werk te doen. Gisteren verloor de nationale ploeg in Johannesburg met 0-1 van Bolivia.

Na negentien minuten stond de eindstand in het Ellis Park al op het bord toen Joselito Vaca een monumentale blunder van Aaron Mokoena (ex-RC Genk, nu Blackburn Rovers). Zuid-Afrika had wel veldoverwicht maar scoren lukte niet ondanks grote kansen voor Steven Pienaar, Surprise Moriri, Subisiso Zuma en Bruggeling Elrio Van Heerden.

De nederlaag tegen Bolivia is een serieuze tegenvaller voor Parreira. Zaterdag had hij nog zijn eerste interland winnend kunnen afsluiten tegen Tsjaad (3-0, nvdr). De thuisnederlaag tegen Bolivia is des te verrassend omdat dit land buitenshuis amper kan winnen. De laatste keer dat de Zuid-Amerikanen buitenshuis nog iets wonnen, was in 2003 toen ze in Washington DC konden winnen van Honduras. De laatste zege op echt vijandelijk gebied werd geboekt in 1999 toen in Guatemala werd gewonnen met 0-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties