Bornem
Berchem Sport
Datum: 15/04/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Breeven
Bornem verliest thuis kostbare punten
Steven Bologne
| 0 reacties
Bornem verliest thuis kostbare punten
Foto: © SC

Na twee zwakke prestaties was Berchem zijn supporters iets verschuldigd. Op het veld van de derde geklasseerde stond geel-zwart niet meteen voor een gemakkelijke opgave. Bornem kon in eigen huis een concurrent uit de eindrondestrijd kieperen, en begon dus als favoriet aan de partij.
 
De geel-roden begonnen ook goed en konden in het openingskwartier twee keer dreigen. Kevin Spreutels kreeg de bal maar trapte een metertje naast. Karim El Bodmossi kreeg vlak voor het eerste kwartier een betere kans, maar schuins voor doelman Joâo Monteiro trapte hij pal op de keeper. Berchem nam vervolgens de partij over. Dirk Huysmans schilderde een vrije trap op het hoofd van Kamal Boujemaoui, maar die kopte over. Boujemaoui zette kort daarna een actie op, trapte goed op doel maar ook deze keer kon Berchem doelman Kris Van De Putte niet op de proef stellen. Op het halfuur kon het Bornemse sluikstuk rekenen op een goede engelbewaarder. Boujemaoui schoot tussen een bos benen op doel én op Van De Putte, Stefan Delalieux knalde de rebound goed naar doel maar Van De Putte grabbelde het leer nog uit zijn doelvlak. Het bleek slechts uitstel, want twee minuten later rinkelde de kassa van Berchem wel. Huysmans stuurde Ousmane Sanou weg, die hield twee man af en omspeelde vervolgens de doelman om de openingstreffer mooi in het hoekje te plaatsen; 0-1. Een defensief Bornem beheerste het laatste kwartier van de eerste helft. Dries Jacquemyn had uit een 4 tegen 2 situatie veel meer moeten halen maar besloot naast. Spreutels werd in de diepte gezonden, Monteiro kon nog net op tijd wegwerken. Op haast identieke wijze werd hij twee minuten later het straatje ingestuurd, deze keer faalde hij niet en bracht Bornem langszij; 1-1. Een logische ruststand.
 
Na de pauze kwam Berchem dominanter in het spel voor. Een beloftevolle aanval van Sanou werd door de scheidsrechter onbegrijpelijk afgefloten waar voordeel kon en moest gegeven worden. Geoffrey Peytier knikte een kopbal voorlangs, Huysmans trof dan weer het zijnet op zijn weg. Tegen het uur sloeg topschutter Sanou opnieuw toe. Een diepe bal van Cristobal Embrechts naar Sanou werd over Van De Putte gelift en de voorsprong was meteen een feit; 1-2. Michel Verfaillie trapte nipt naast en Frederik Janssens ronde een solo af met een hobbelend schot rakelings naast de paal. Sanou had zijn derde aan de voet, hij tikte het leer voorbij Van De Putte maar het tergend traag puntertje kon nog net gekeerd worden. Bornem liet aan de overzijde nog eens van zich horen, een missertje van Peytier bracht Spreutels in schietstelling, van kortbij liet hij de gelijkmaker echter onbegrijpelijk liggen. Bornem trok een slotoffensief op gang, maar werd snel teruggefloten door Berchem. De ingevallen Mathieu Vandenbussche draaide op de middenlijn mooi weg van zijn man, ging alleen op doel af en legde de bal mooi naast Van De Putte in doel; 1-3 en boeken dicht voor Bornem.
 
Door de zege van Berchem ligt de strijd om de eindronde weer helemaal open. Rupel Boom profiteert optimaal van de nederlaag van Bornem en klimt naar de derde stek. Berchem schreef in Bornem bovendien geschiedenis, want het kon in het verleden nog nooit winnen in het Breeven.
 
Scheidsrechter: Pieter Bonduel
Geel: D’Hollander (Bornem)
Doelpunten: ’31 Ousmane Sanou 0-1, ’44 Kevin Spreutels 1-1, ’57 Ousmane Sanou 1-2 en ’87 Mathieu Vandenbussche 1-3

BORNEM: Van De Putte, Tuteleers, Lanvu (’78 Van Praet), Piedfort, Jacquemyn, De Neef (’80 Van Den Eynde), D’Hollander (’70 Orlans), Diaz Liano, El Bodmossi, Spreutels en De Wilde
 
BERCHEM: Monteiro, Pinson, Van Oppens, Huysmans (’76 Vandenbussche), Janssens, Boujemaoui (’88 Walschaerts), Embrechts, Peytier, Delalieux, Verfaillie en Sanou (’81 Delcour)