Interview Campbell: 'Liever promotie'

Joeri De Ren
| 0 reacties
Campbell: 'Liever promotie'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fraizer Campbell scoorde dit weekend opnieuw twee keer tegen Deinze en komt zo aan een seizoenstotaal van 21 treffers.  De koele killer uit Manchester is zo goed op weg topschutter te worden van de Belgische tweede klasse en als 19-jarige is dat een hele prestatie.  Het deed Antwerp veel deugd terug aan te knopen met de zege en dan nog wel op verplaatsing bij een subtopper met een ijzersterke thuisreputatie.  Dat vond ook Campbell : "We moesten echt winnen vandaag indien we de zwarte periode waarin we zaten wilden afsluiten om ons te kunnen concentreren op wat volgt, de eindronde. We waren eindelijk opnieuw een toonbeeld van teamspirit en logischerwijze begonnen we ook terug beter te spelen. Deze groep heeft elkaar nodig om te presteren."

Is dit de eerste stap in de richting van het herstel ? Gelooft de jonge Brit dat de ploeg er zal staan tegen de eindronde ? "We moeten de goede dingen uit deze wedstrijd onthouden en erop voortbouwen. Eigenlijk telt momenteel enkel de voorbereiding naar die beslissende zes eindrondewedstrijden toe. Dan moeten we pieken en op ons sterkst staan als we een kans willen maken op promotie."
De topschutter leek het scoren verleerd en daardoor leek de droom om topschutter te worden in rook op te gaan. Door zijn twee treffers echter kroont de jonge anvaller zich opnieuw tot koploper in het topschutterspleidooi.   Hoe belangrijk waren deze treffers voor het persoonlijke vertrouwen en hoezeer is hij bezig met die titel van topschutter ? "Uiteraard ben ik blij te scoren, maar ik herhaal nog eens - zoals altijd - dat ik het collectief en het resultaat steeds het belangrijkst vind. Natuurlijk moet ik toegeven dat ik ergens vanachter in het hoofd al wel eens durven denken en dromen heb van die titel van topschutter, maar het is niet het belangrijkste voor mij. Wat telt is Antwerp en het succes van de ploeg. In dat opzicht ben ik blij dat we vandaag de fans voor een deel terug aan onze zijde hebben kunnen scharen, want we hebben ze nog o zo hard nodig.

Ofwel speelt Campbell het goed, ofwel is de aanvaller werkelijk niet overdreven veel bezig met die trofee, want op de vraag of hij wekelijks de statistieken checkt van Thiebaut antwoordde hij : "Thiebaut ? Wie ?" En na enkele seconden : "Oh ja, is dat niet die aanvaller van Dender ?" Dan maar als laatste vraag checken of een titel van topschutter niet mooi zou staan op zijn CV bij zijn terugkeer naar Manchester. "Uiteraard is dit voor een aanvaller een goede referentie, maar ik denk dat een mogelijke promotie met Antwerp dat nog veel meer zou kunnen zijn." De jonge speler liet duidelijk niet in zijn kaarten zien, maar zijn lichaamstaal deed toch vermoeden dat de topschutterstitel hem wel degelijk bezig houdt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties