Interview Laverge: 'Van zo'n budget ga je duizelen'

Joeri De Ren
| 0 reacties
Laverge: 'Van zo'n budget ga je duizelen'
Foto: © SC

Volg SK Deinze nu via WhatsApp!

Gerrit Laverge zag zijn ploeg een degelijke eerste helft spelen en daarin maakte Deinze het de bezoekers al bij al regelmatig lastig. Toch leek de zege van Antwerp niet gestolen en dat beaamde de trainer van Deinze zonder aarzelen. "Antwerp won vanavond verdiend, zeker op basis van de tweede helft. Antwerp is en blijft een topploeg en dat merkte je vandaag duidelijk. Juist in dat gegeven zat het verschil vandaag. Antwerp heeft betere ‘voetballisten’ dan Deinze en die maakten bij momenten het verschil. Het is ook logisch als je kijkt naar hun budget, daar ga je als kleine bescheiden club van duizelen.

Deinze scoorde zijn eerste doelpunt dankzij slecht uitverdedigen bij Antwerp en Antwerp kreeg dan weer zijn tweede doelpunt cadeau van de Deinzense goalie. Hoezeer is het balen dat net een fout deze partij besliste? "Het tweede doelpunt was misschien het gevolg van een kleine fout van onze keeper. Ofwel klem je die bal, ofwel boks je die weg, maar nu komt de bal in de voeten van Campbell terecht. Maar tegelijk moet je zeggen dat de keeper ons dit seizoen al veel punten heeft bezorgd en zelfs al was het een kleine fout, dan is en blijft het zo dat ik daar niet over struikel. Antwerp had op dat moment ook al genoeg kansen gehad om te scoren."

Is dit verlies een grote teleurstelling voor Deinze? "Een overwinning was leuk geweest, maar ons seizoen kan al niet meer stuk. We hebben de – voor ons – magische kaap van de 50 punten gerond met goed voetbal en een mooie plaats in het klassement tot gevolg. We kunnen nu verder beginnen bouwen naar volgend jaar toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties