Interview Trainers na KVSK United - KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVSK United - KVM
Foto: © SC

Na de wedstrijd KVSK United – KV Mechelen konden we deze reacties optekenen van beide trainers:
 
"Het enigste wat me van de wedstrijd van vandaag zal bijblijven is dat we voor het eerst dit seizoen in de problemen komen na een 1-3 voorsprong", stelt KV-trainer Peter Maes. "Dat mag niet gebeuren vind ik maar daartegenover staat dat dit United een enorme progressie heeft gemaakt sinds dat Philip en Vital hier het roer hebben overgenomen. Er is een enorme weerbaarheid in dit elftal geslopen en we hebben een moeilijke avond beleefd. Toch hadden we bij de 1-3 alles onder controle en toen begon je pas het echte Mechelen te zien en dat we toen echt het voetbal naar ons toe trokken. Maar spijtig genoeg komen we door individuele fouten nog in de problemen. Toch zie je dan onze sterkte om bij die 3-3 de weerbaarheid te tonen en toch nog die overwinning te pakken. Het zal ook wel door het aantal punten komen dat we hebben en dat alles in de positieve zin is en dat we die wedstrijd naar ons toe kunnen trekken. Daar ben ik heel tevreden over."

"Wat betreft Dender, als trainer Vandevelde constant aan het provoceren is naar ons toe en bepaalde insinuaties maakt, dan zal ik er ook eens enkele maken. Hij zal tot de laatste zondag moeten knokken voor dat kampioenschap binnen te halen en ik denk dat hij meer schrik heeft van zijn elftal dan dat wij schrik hebben. Hij zal moeten knokken en zijn woorden hard maken. Hij moet die twee resterende wedstrijden nog altijd winnen en daar blijf ik bij."
 
Philip, jij hebt de wedstrijd zelf meegemaakt (Philip Haagdoren is speler-trainer), een overzichtje?
 
"De eerste twintig minuten waren voor Mechelen, ze zetten ons goed vast en komen dan ook verdiend op voorsprong. Daarna nemen wij de wedstrijd over en komen we verdiend gelijk. Na de rust kom je uit de kleedkamer en kom je direct achter. Onverklaarbaar eigenlijk en dan krijgen we nog één goede kans met Marcos (Perreira) die goed gepakt wordt door de doelman. Het wordt dan 1-3 en dan denk je dat de wedstrijd over is maar dan zie je dat één vonkje de wedstrijd terug kan open breken. Je maakt dan zelfs 3-3 en dan denk je toch wel dat je een mooi en verdiend punt gaat pakken. Wat moet deze ploeg dit seizoen nog allemaal doorstaan? Je gaat dan toch nog de boot in en dat doet pijn. Vorige week spelen we ook een dijk van een wedstrijd, beter dan vandaag nog maar we gaan twee keer de boot in. Dat doet enorm veel pijn. We weten waarvan we komen en ik heb toen gezegd dat de laatste twee wedstrijden heel belangrijk zouden zijn en we het niet te snel moesten opgeven. Nu komen die twee laatste wedstrijden eraan en die moeten nu voor ons zijn."
 
De winnaar was vandaag KV Mechelen maar het publiek was vandaag evengoed winnaar?
 
Maes: "Ja, ik zou elke week wel zo'n wedstrijd willen spelen, tegen een tegenstander die wil voetballen. Wij weten dat we onze supporters al een heel jaar verwennen. We proberen uit zo te spelen zoals we thuis spelen. Als er meer zulke ploegen zouden zijn zou er ook meer volk naar het voetbal komen kijken. Ik teken voor dit soort voetbal, je kan hier dan nog verliezen doordat je nog altijd blijft vooruit denken. Je wil dan nog kansen creëren en dan loop je wel eens op zoiets. Als dat meer één keer op een seizoen gebeurt kan ik daar nog mee leven en zeker als je dat winnend kan afsluiten."
 
Haagdoren: "Ik had op dit moment liever een slechte wedstrijd gehad en dat we de punten hier hielden."
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties