Geel en Namen winnen in eindronde

Bart Hermans

Gisterenavond hebben zowel Geel als Namen hun thuismatch in de halve finales van de eindronde gewonnen. De buit is allesbehalve binnen want beide ploegen wonnen met 2-1. Daarmee hebben de bezoekers van dienst ( Dessel en Cappellen) nog een grote kans om zich zondag alsnog te plaatsen voor de finale.

Geel – Dessel : 2-1

Geel begon heel offensief aan de match en dwong in de eerste helft goede kansen af via Pelic en Coomans. Toch kreeg het net voor de rust het deksel op de neus. Doelman Schuermans en verdediger Dello hinderde elkaar en daardoor kon Beyens de bal gemakkelijk in doel leggen. Na de rust moest Geel dan wel blijven komen. Met een schitterend volley maakte Vanhees er 1-1 van en even later kwam de derdeklasser zelfs op voorsprong toen Tankary een fout van Camara afstrafte. Dessel rekende vooral op de counter maar topschutter Persa stuitte op Schuermans. Door dit kleine verschil is zondag alles nog mogelijk.

Namen – Cappellen 2-1

Namen kwam even na het halfuur op voorsprong via Thiam. Cappellen had wel het overwicht in deze partij maar had het moeilijk om kansen te creëren. Pas zes minuten voor het einde kon Devic de gelijkmaker scoren. Lang kon Cappellen hier niet van genieten want in de slotminuut zette Kenmonge de 2-1 eindstand op de bordjes. Ook hier belooft het zondag in Cappellen nog eens spannende wedstrijd te worden.