Arsenal heeft vervanger voor Henry beet

K M
| 0 reacties
Arsenal heeft vervanger voor Henry beet
Foto: © SC

Arsenal heeft al een vervanger aangetrokken voor de naar FC Barcelona vertrokken Thierry Henry. De toch wel verrassende naam is Eduardo da Silva. Zijn Kroatische werkgever Dinamo Zagreb zou voor de transfer 24 miljoen euro ontvangen. Dat is niet alleen bijna het gehele bedrag dat Arsenal van Barcelona kreeg voor Henry, maar tevens het hoogste transferbedrag dat een Kroatische ploeg ooit ontvangen heeft.
 
Da Silva in een geboren Braziliaan, maar verhuisde snel naar Kroatië. In 1998 maakte de 24-jarige spits de overgang van CBF Nova Kennedy naar Dinamo Zagreb. De afgelopen twee seizoenen werd hij topschutter met vorig seizoen een record van 34 doelpunten. Met de andere clubcompetities zoals Beker en Europees voetbal er bijgerekend maakte da Silva afgelopen seizoen 47 doelpunten.
 
Bij Arsenal zal de Kroatische international een contract van vier jaar ondertekenen en moet hij enkel nog de medische testen ondergaan. Toch staat da Silva al in de geschiedenisboeken van Arsenal. Hij was immers de eerste persoon die in een competitieve wedstrijd er in slaagde om in het nieuwe stadion van de Gunners te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties