WK U-20: Canada verdwijnt roemloos uit toernooi

Canada mag dan wel de organisatie van het WK voor spelers onder de 20 jaar organiseren, voor de eigen ploeg viel er alvast weinig eer te rapen. De ploeg ging roemloos, doelpuntenloos en puntenloos uit het WK na een nederlaag tegen de Afrikaanse kampioen.

Chili en Oostenrijk, de twee sterkere geachte teams in Groep A, speelden uiteindelijk in hun onderling duel nog gelijk. Beide landen stoten door naar de volgende ronde.

CAN 0 - 2 CON

Het gastland Canada bewees in de gietende regen van Edmonton dat het beloftenelftal niet goed genoeg is voor dit WK. Verder dan wat halve kansjes tegen de Congolezen kwam het niet. Het was ook niet zo dat de Afrikaanse kampioen wervelend voetbal op de mat bracht, maar de kansen die ze kregen werden wel benut. Ermejea Ngakosso scoorde halverwege de eerste helft met de knie na een teruggelegde bal van Gracia Ikouma. Diezelfde Ikouma verdubbelde na een kwartier in de tweede helft de score toen hij zich tussen twee verdedigers door knap vrijspeelde en beheerst de Canadese doelwachter Asmir Begovic vloerde. Begovic moest even later wel met een rode kaart naar de kant toen hij een diepe bal van de Congolezen buiten het strafschopgebied raakte met de handen. Veel maakte het niet meer uit want Canada ligt er uit.

Doelpunten: 26' Ngakosso 0-1, 60' Ikouma 0-2

CHL 0 - 0 OOS

Chili en Oostenrijk speelden billijk 0-0 gelijk maar beide teams konden wel degelijk aanspraak maken op de overwinning. De Oostenrijkers dachten halverwege de eerste helft gescoord te hebben via Peter Hackmair maar het doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel omdat één van zijn teammaats de doelman hinderde en zo voordeel haalde uit zijn positie. Voor Chili kwam Gerardo Cortes dichtbij een doelpunt maar de Oostenrijkse keeper Bartolomej Kuru schudde een prachtsave uit de mouwen. In de tweede helft maakte het Alpenland ook het meeste aanspraak op de zege maar Chili-keeper Christopher Toselli demonstreerde enkele keren dat hij wereldklasse is. Ook Kuru moest nog eens de handen uit de mouwen steken op Chileens schotgeweld. Na een aangename wedstrijd plaatsen beide teams zich alvast oververdiend voor de achtste finales.