WK U-20: Tsjechië is de eerste finalist

Mathias Dumarey

OOS 0 - 2 TSJ

Tsjechië heeft zich als eerste kunnen plaatsen voor de finale voor het WK voor spelers onder de twintig jaar in Canada. In een burenstrijd versloeg het Oostenrijk met 0-2 na twee vroege doelpunten. Tsjechië speelt nu tegen de winnaar van het duel tussen Chili en Argentinië.

De wedstrijd was nog maar vier minuten ver toen de Tsjechen een eerste doelpunt mochten vieren. De Oostenrijkse doelman Michael Zaglmair kon een scherp gegeven vrije trap aan de rand van het strafschopgebied van Lubos Kalouda niet klemmen en Tomas Micola stond op de juiste plaats om de rebound binnen te tikken. Op het kwartier konden de Tsjechen na een knappe aanval op rechts de score verdubbelen. Martin Fenin kon de voorzet van Ondrej Kudela binnentikken. Marek Strestik kwam even later zelfs dicht bij de 0-3 maar Zaglmair gaf zich deze keer niet gewonnen.

In de tweede helft probeerde Oostenrijk dan iets terug te doen. De ingevallen sterspeler Rubin Okotie kopte een verre inworp naast. De Tsjechen speelden in de wedstrijd rustig uit en kwamen nooit in de problemen. Zo plaatst deze outsider zich erg verrassend voor de finale van het WK. Mocht Argentinië ook de finale halen, dan spelen beide teams voor een tweede keer tegen elkaar want ook in de poulefase waren ze in dezelfde groep ingedeeld. De wedstrijd eindigde toen op een 0-0-gelijkspel.

Doelpunten: 4' Micola 0-1, 15' Fenin 0-2