Lierse krijgt weer financiële opdoffer

Thomas Dubois
| 0 reacties
Lierse krijgt weer financiële opdoffer
Foto: © SC

Lierse blijft kampen met financiële zorgen. Zo heeft de club een kastekort van één miljoen euro, zijn er spelers die nog steeds wachten op achterstallige lonen én zijn er tal van rechtszaken gaande tegen de club of op til. Daarnaast heeft de club ook nog een openstaande schuld bij de stad, en het zijn vooral die schulden die de club zorgen baren. De schuld bedraagt ruim 3 miljoen euro. Gisteren zat het bestuur van Lierse samen met de stad en op die vergadering werd bevestigd dat de schuld betaald moet zijn tegen 31 augustus.
 
Een aartsmoeilijke opdracht voor een club in moeilijkheden. Als de afbetaling niet in orde komt, dan kan dit het einde betekenen voor een club met een rijke traditie. Er is één vluchtweg: als de club met een gedetailleerd reddingsplan kan uitpakken, moet het de som niet in één keer betalen. Het gaat om geld dat Lierse leende voor de bouw van een nieuwe tribune. Lierse degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse en daardoor is de som onmiddellijk opeisbaar. 
 
Leo Theyskens, de voorzitter van Lierse, ziet het nog volop zitten: “Ik blijf erbij dat het allemaal goed komt. We zijn volop op zoek naar nieuwe fondsen. Zo zijn er contacten met kandidaat-sponsors en is er iemand die geld wil investeren in de club om in ruil mede-eigenaar te worden van bepaalde spelers. Wellicht kunnen we in de loop van volgende week al de grootste financiële problemen oplossen.”
 
Voor de club is het belangrijk dat de problemen zo vlug mogelijk opgelost worden. Want sportief mag de club geen transfers doorvoeren, waardoor het onmogelijk is voor trainer Helleputte om een deftige kern uit te bouwen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties