Deel 3: Deinze, Tienen, Hamme

Dirk Pieters
| 0 reacties
Deel 3: Deinze, Tienen, Hamme
Foto: © SC

SK Deinze

Deinze speelt al sinds 1993 in de tweede klasse. De thuishaven van de club is het Burgemeester Van de Wiele Stadion. Vorig seizoen stelde de club Gerrit Laverge aan als nieuwe coach. Twee jaar geleden kende Deinze nog een heel slecht seizoen en kon het degradatie slechts op het nippertje vermijden. Vorig seizoen herpakte Deinze zich en bouwde het een ijzersterke thuisreputatie op. De goede resultaten leverden hen 50 punten en een zesde plaats op.

Verschillende spelers speelden zich geregeld in de kijker en het lag dan ook voor de hand dat er een pak spelers zouden vertrekken op het einde van het seizoen. Jan Masureel, vorig jaar nog goed voor heel wat doelpunten bij Deinze vertrok, net als aanvallers Nfor en Coulibaly. Deinze verloor ook Addo, die centraal achterin speelde, aan titelkandidaat Antwerp. Ook Thoma, aanvallende middenvelder Dejonckheere en Lecaillier gingen hun geluk elders beproeven.

Deinze bleef niet bij de pakken neerzitten en haalde een pak nieuwe spelers. Zo haalde het doelman Kurt Vandoorne weg bij KV Kortrijk. In de aanval versterkten ze zich met Pieterjan Foket, Sampson Twum, Ewout Denijs en haalden ze tevens Xavier Deschacht bij Sporting Lokeren weg. Mathias De Jaeger werd van de beloften aan de eerst de ploeg toegevoegd.

De club is duidelijk op zoek naar een stabiele basis waarin zowel jong talent als ervaren spelers aan bod zullen komen. Aan de verdediging werden de jongeren Velghe, De Falco toegevoegd, net als De Wulf en De Meyer die van de beloften overkomen. Voorts vinden we er Vercaemer en de oudgedienden Houzé en Pardo die de jongeren zullen sturen.

Het verlies van Dejonckheere moet opgevangen worden door de Bjorn Beauprez, die overkomt van Roeselare. Voorts kan Deinze rekenen op de flankspelers Cousin en Hermans. Bij Cercle Brugge werd Denys weggehaald die zowel offensief als defensief ingezet kan worden. Blancke en Buyssens staan voor het meer verdedigende werk, net als Van Brabander, die voor een verlengd verblijf bij de Tijgers koos.

In de goal zal de strijd vooral gaan tussen Vandoorne die van KV Kortrijk overkomt en Sven Dobbelaere. Het is afwachten wie trainer Laverge zal verkiezen als eerste doelman.
Deinze is een aantal vaste waarden verloren maar heeft veel jonge beloftevolle spelers aangetrokken. De vraag is nu hoe snel trainer Lavergne van deze groep een homogeen geheel zal kunnen vormen.

Tienen

Voor Tienen is dit het tweede seizoen in tweede klasse. Vorig seizoen kende de club een moeizame start en haalde het slechts vier punten uit zes wedstrijden. Daarna ging het iets vlotter waarbij ze zowel Kortrijk als KV Mechelen wisten te verslaan. Op het einde van de heenronde stond de club op de tiende plaats. De eerste wedstrijd van de terugronde was het weer prijs: Tienen versloeg leider Dender met 3-0. Uiteindelijk zou de club uit de suikerstad ook Antwerp verslaan met 3-2. De nieuwkomer in tweede begon de terugronde sterk maar de prestaties zwakten af naarmate het seizoen vorderde. Uiteindelijk eindigden ze op een degelijke tiende plaats met 45 punten.

Tienen raakte een hele rits spelers kwijt waaronder Karel Gerits (Hasselt) en David Triantafillidis, die naar Zulte Waregem verkaste.

De club heeft echter niet stilgezeten op de transfermarkt en haalde Régis Lacroix binnen. Régis heeft net als zijn oudere broer Michael, die eveneens bij Tienen speelt, zijn opleiding bij Anderlecht gekregen. De jonge speler is zowel in de spits als op het middenveld inzetbaar. Ook Deniz Aktas komt de offensieve linie versterken. Hij kan als spits of als aanvallende middenvelder aangewend worden. Jochen Vanarwegen is een 21-jarige beloftevolle spits die bekend staat om zijn snelheid en inzet. Hij komt over van KVC Westerlo.

In de verdediging haalde Tienen Robbie Dello, die bekend staat om zijn efficiëntie en kopbalspel. Ook Bart Vanhees, die samen met Dello in de verdediging speelde bij Geel, werd aangetrokken. Op het middenveld vinden we verder Jonas Bogaerts, die de ploeg defensief moet versterken. David Vandecauter, komt over van Red Star Waasland. Hij is een allround speler die zowel links als rechts op het middenveld kan ingezet worden en ook in de verdediging kan ingeschakeld worden.

In het doel vinden we Ronny Schuermans en Olivier Van Impe terug. Laatstgenoemde speelde ooit nog bij AA Gent en was vorig seizoen nog actief bij SK Londerzeel.

Hamme

Van VW Hamme werd vorig jaar veel verwacht maar de ploeg kon die verwachtingen niet inlossen. Het seizoen ervoor hadden ze immers nog aan de eindronde deelgenomen. In 2006-2007 moesten ze keihard werken om degradatie te vermijden. Het betekende het ontslag van trainer Verkempinck. Die werd opgevolgd door Fuat Capa die het tij wist te keren. In de terugronde wist Hamme zowel KV Mechelen als Antwerp te verslaan, Kortrijk wist aan een nederlaag te ontsnappen. Hamme eindigde uiteindelijk, door de mindere periode in het seizoen, op een teleurstellende twaalfde plaats met 39 punten.

Hamme zal komend seizoen vooral mikken op een plaats in de middenmoot. Die taak rust op de schouders van de nieuwe trainer Rik Vande Velde. De huidige ploeg werd vooral aanvallend versterkt. Steve De Ridder, die tijdens de winterstop werd geleend van AA Gent, is gebleven, net als Van Hyfte. Als extra krachten werden Rodrigo De Oliveira en Mulisa (FC Doornik) gehaald.

Enkele spelers werden na een goed seizoen bij de beloften bij de A-kern gehaald. Het gaat om Van Damme, Yilmaz, De Maayer en De Schepper.

Op verdedigend vlak werd er gekozen voor de 31-jarige Steven Van Herreweghe van FCN Sint-Niklaas en Anthony Lievens (ex-Dender). Kristoff Deprez komt Nico Baert vervoegen onder de lat. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties