Speeldag: Speeldag 1
Stadion: EasyCredit-Stadion
Hajnal leidt Karlsruhe voorbij Nürnberg
Philippe Crols

Naast Manasseh Ishiaku viel er zondat nog een andere ex-speler uit de Jupiler League op. Tamas Hajnal scoorde in Nürnberg-Karlsruhe beide doelpunten voor de promovendus. Voor bekerwinnaar Nürnberg meteen een start in mineur.

De thuisploeg begon wel het best met twee goede kansen voor Vittek. De promovendus stond achterin goed, maar kreeg amper een aanval in elkaar gebokst. Als Nürnberg toch doorheen de verdediging geraakte kon de nieuwkomer rekenen op een ijzersterke doelman Miller. Rond het halfuur kwamen de bezoekers er toch door en waren er goede kansen voor Hajnal en Timm. Net voor rust kwam Karlsruhe op voorsprong. Mutzel zag zijn inzet nog op de lat belanden, maar Hajnal schoot binnen, 0-1.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Miller. Vooral Mintal was erg bedrijvig, maar geraakte niet voorbij de doelman. De gelijkmaker hing in de lucht, maar een kwartier voor tijd velde Hajnal het verdict. Hij schoot helemaal vrijstaand de 0-2 in doel. Nürnberg was aangeslagen en kwam niet meer tot scoren.