Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stadion der Freundschaft
Cottbus laat winst schieten tegen tien man
Philippe Crols

Cottbus heeft na vier speeldagen nog altijd niet gewonnen. Het zag er nochtans lange tijd goed uit voor de thuisploeg, maar toch kwam Nürnberg in de slotfase met een mannetje minder nog op gelijke hoogte.

De thuisploeg was al snel dicht bij een goal, maar Skela schoot na zes minuten op de lat. Lang duurde het echter niet vooraleer Cottbus op voorsprong kwam. Na een kwartier zette Sörensen een strafschop om. Net voor rust was de thuisploeg nog dicht bij de 2-0, maar deze keer trof Rost de dwarsligger. Nürnberg acteerde zwak en kreeg eigenlijk geen enkele noemenswaardige kans.

Na rust had Nürnberg blijkbaar begrepen dat het beter moest. Het trok ten aanval, maar toen Vittek iets over het uur zijn tweede gele kaart kreeg zag het er echt niet goed uit voor de bezoekers. De thuisploeg werd echter zenuwachtig en trok achteruit. En dat mag je nooit doen uiteraard. Cottbus betaalde dat ook cash, want Wolf bezorgde zijn team vijf minuten voor tijd nog een gelijkspel.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]