Tweedeklassers dupe van zwakke Rode Duivels

Dirk Pieters
| 0 reacties
Tweedeklassers dupe van zwakke Rode Duivels
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zwakke prestaties van de Rode Duivels en het wegvallen van het daarbij horende wegvallen van het tv-contract, heeft ook invloed op de tweedeklassers. De Voetbalbond is immers gestopt met het uitbetalen van tv-bonussen ter waarde van 47.000 euro per seizoen per club.

Vooral derdeklasser KSK Ronse, vorig jaar nog in tweede, zat bijna in financiële problemen na het wegvallen van de tv-bonus. Gelukkig voor de club schoot de stad Ronse te hulp met een renteloze lening van 60.000 euro. "Toen de Voetbalbond nog een contract had met VTM verdeelde de Bond een deel van de opbrengst onder de clubs. Jarenlang ontving elke tweedeklasser op die manier een bonus van 47.000 euro. Door het wegvallen van het tv-contract zijn logischerwijze ook de tv-bonussen weggevallen", aldus Jean Pierre Van Droogenbroeck.

De tweedeklassers van het seizoen 2006-2007 kunnen nog wel rekenen op tv-gelden van de Profliga (eerste klasse). In oktober en februari wordt voor elke club een schijf van 12.000 euro uitbetaald. In ruil voor de garantie dat de voorlaatste uit eerste klasse mocht meespelen in de eindronde van tweede klasse, maar dat is ook dit jaar niet meer. Dus vanaf dit seizoen vallen ook die compensatiebetalingen weg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties