Geel: 'De logica heeft gezegevierd'

Geel: 'De logica heeft gezegevierd'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De KBVB lanceerde vanmiddag een voorstel om zowel Verbroedering Geel als Namen op te nemen in de competitie van tweede klasse. Het voorstel is op applaus onthaald bij Geel, dat zonder te aarzelen straks zal instemmen op dat voorstel. De logica heeft volgens Geel-secretaris Luc Kempen gezegevierd.
 
“De beslissing van de rechtbank om de competitie in tweede en derde stil te leggen, en vooral de hoge dwangsom deed ons reeds vermoeden dat de KBVB snel wou handelen. Vanmiddag lanceerde ze een voorstel om zowel wij als Namen op te nemen in tweede, nu alle betrokken partijen worden samengeroepen in het bondsgebouw lijkt er snel klaarheid te komen in deze zaak. Het voorstel dat de KBVB nu lanceert hebben ze twee maanden geleden voor de rechtbank van Turnhout nog geweigerd, het feit dat ze nu een bocht van 180 graden nemen stemt ons zeer tevreden.”
 
“Toch zijn we ook verbaasd, zeker omdat we vorige week de competitie al op gang hebben getrapt in derde klasse. De KBVB had al dat tijdverlies en gezever makkelijk kunnen vermijden. Twee clubs met een licentie voor één plaats, daar moest vroeg of laat zever van komen.”
 
“Of we met deze kern in tweede kunnen meestrijden? Wij hebben ons uiteraard maar half kunnen voorbereiden op een nieuw verblijf in tweede klasse. Wij konden ons ook niet in financiele avonturen storten zonder zekerheid te hebben, verschillende spelers hebben onze club ook verlaten omdat ze niet in derde wouden spelen. Nu staan we daar mooi. Toch heb ik de indruk dat we met ons team een plaats moeten kunnen opeisen in de middenmoot, bovenaan eindigen in de rechterkolom is onze eerste doelstelling. Maar laten we eerst de vergadering van vanmiddag maar afwachten”, besloot Luc Kempen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties