Analyse Real blijft winnen

Tonnelier Caroline
Real blijft winnen

Real Madrid behoudt na drie speeldagen als enige het maximum van de punten. De landskampioen haalde het thuis met 3-1 van Almeria. Ook Sevilla en Valencia wonnen hun wedstrijd. Barcelona liet het uit tegen Osasuna afweten en kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Deportivo, Espanyol en Racing pakten hun eerste zege van het seizoen. Voor Real Zaragoza, Atlético, Getafe, Betis, Levante, Athletic, Osasuna en Recreativo is het nog wachten op die eerste overwinning.

Real Madrid kende geen makkelijke avond tegen promovendus Almeria. De Andalusiërs voetbalden behoorlijk offensief in Bernabeu, maar het was Real dat nog voor de rust op voorsprong kwam via Saviola. In de tweede helft scoorde Sneijder zijn vierde van het seizoen. Uche en Higuain legden de 3-1 eindstand vast. Er werd wel nog een doelpunt van de bezoekers onterecht afgekeurd. Almeria kan de goede prestatie onthouden, maar blijft net als tegen Valencia opnieuw zonder punten achter. Real pakt een negen op negen.

Sevilla is naast Real het enige team dat nog geen punten verloor. De Uefa-bekerwinnaar was een maatje te groot voor Recreativo Huelva. Sevilla mocht dankzij treffers van Kerzhakov en Kanouté met een 2-0 voorsprong gaan rusten. De wedstrijd leek toen al gespeeld, want Recreativo was amper in staat iets terug te doen. Na de pauze scoorden de twee Sevilla-spitsen nog elk een keer. Aitor zorgde voor de eerredder. Verder miste Kerzhakov nog een penalty en werd bezoeker Edu Moya uitgesloten. Sevilla heeft na twee thuismatchen zes op zes, Recreativo wacht nog op de eerste zege.

Gedoodverfd titelfavoriet Barcelona leverde een slappe prestatie op het veld van Osasuna. De Catalanen slaagden er zonder Eto’o en Messi amper in kansen af te dwingen en kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Het is voor Barça al het tweede gelijkspel buitenshuis en daarmee haalt het team van Rijkaard slechts vijf op negen. Osasuna pakte zijn tweede puntje van het seizoen.

Valencia had heel wat goed te maken tegenover zijn publiek na de blamage thuis tegen Villarreal. Quique Flores liet met het oog op de Champions League Villa en Silva op de bank starten en zonder hen bakte zijn team er weinig van. Valladolid kwam zelfs op voorsprong via Kome. Morientes en de ingevallen Silva in de slotminuut zetten de scheve situatie nog recht. Het thuispubliek liet zijn ongenoegen over de keuzes van de coach duidelijk merken. Met zes op negen is Valencia wel voorlopig derde. Valladolid leed zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Villarreal heeft zich goed herpakt na de zware thuisnederlaag tegen Real Madrid. Op het veld van Real Mallorca ging El Submarino Amarillo met het kleinste verschil winnen. De ploeg van Pellegrini blijft zo het zwarte beest voor Mallorca. Tijdens de laatste zeven ontmoetingen in het Ono Estadi won de thuisploeg amper één keer. Zondag viel het enige doelpunt van de partij pas zeven minuten voor het einde. Nihat scoorde via een vrije trap. Villarreal verloor nog geen punt op verplaatsing, voor Mallorca was het de eerste nederlaag van het prille seizoen.

Murcia blijft het goed doen. De wedstrijd tegen Atlético begon nochtans slecht voor de neo-eersteklasser. Na een kwartier bracht Aguëro de Madrilenen op voorsprong. De thuisploeg liet zich echter niet van de wijs brengen door die vroege achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er pas tien minuten voor het einde via Gallardo. Murcia had misschien nog wel meer verdiend, maar mag best tevreden zijn met een 5 op 9. Atlético wacht nog steeds op zijn eerste zege en mag dus spreken van een mislukte competitiestart.

Racing Santander pakte thuis tegen Levante zijn eerste overwinning. De nieuwe ploeg van Tchité, die aan de aftrap stond en iets meer dan een uur speelde, haalde het met het kleinste verschil. Munitis zorgde in de eerste helft voor het enige doelpunt. Na de pauze had Levante misschien wel een tegentreffer verdiend, maar de ploeg uit Valencia bleef met lege handen achter. Racing Santander maakt een sprong in het klassement, Levante blijft laatste.

Ook Espanyol Barcelona pakte zijn eerste driepunter. Tegen Getafe was het wachten tot de slotminuten op het enige doelpunt van de partij. Jonathan was de man die raak trof. Getafe slaagde er alweer niet in de wedstrijd met elf man te eindigen. Granero stond nog maar goed en wel op het veld en mocht op het uur alweer gaan douchen. De ploeg uit Madrid blijft zo onderaan het klassement bengelen met één puntje. Espanyol heeft intussen vier punten gesprokkeld.

De derde ploeg die dit weekend zijn eerste overwinning pakte, was Deportivo La Coruña. De Galicische zege was er ook al één met het kleinste verschil. In El Riazor profiteerde de Mexicaanse aanwinst Guardado na amper zeven minuten van een defensieve blunder bij tegenstander Real Betis. Die vroege voorsprong bleef in een tegenvallende wedstrijd tussen twee teams die nog wat op zoek lijken naar zichzelf op het bord staan.

Voor Real Zaragoza wil het dit seizoen nog niet lukken. Tegen Athletic Bilbao leverden de maños nochtans een behoorlijke prestatie, maar ook de thuisploeg speelde een degelijke partij. Beide teams scoorden één keer. Het jonge talent Susaeta opende al vroeg de score, maar Diego Milito bracht de stand even later opnieuw in evenwicht. Met die puntendeling schieten de twee ploegen weinig op. Zowel Real Zaragoza als Athletic Bilbao hebben amper twee puntjes verzameld in drie speeldagen.