Lyon krijgt het moeilijk

Thomas Dubois

Lyon zal het bijzonder moeilijk krijgen om de Champions League van vorig seizoen te evenaren. Na twee speeldagen heeft de Franse ploeg nog steeds nul punten. Dinsdagavond werd in eigen huis schandelijk met 0-3 verloren tegen de Glasgow Rangers die met een zes op zes samen met Barcelona aan de leiding staan.

Lyon moest proberen om het verlies van twee weken geleden tegen Barcelona goed te maken in eigen stadion tegen de Glasgow Rangers. De Rangers op hun beurt wonnen de eerste wedstrijd tegen Stuttgart en kon dus zonder druk voetballen. De wedstrijd begon traag en evenwichtig. Beide ploegen probeerden te dreigen, maar telkens zat er tijdig een voetje tussen. De eerste echte kans was er na 20 minuten voor Benzema van Lyon, doelman McGregor redde de meubelen. Ook de Schotten konden eens gevaarlijk zijn en dat leverde meteen een doelpunt op. Beasley met de corner en McCulloch sprong boven alles en iedereen uit en kon de netten doen trillen, 0-1. Lyon was niet echt aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker via onder andere Baros en Juninho, helaas voor de Fransen ging de bal ofwel naast of stuitten ze op McGregor. In de toegevoegde tijd van de eerste helft was Lyon erg dicht bij de gelijkmaker, maar een vrije trap van de Braziliaan Juninho strandde op de lat.

Al vlug in de tweede helft kreeg de thuisploeg een tweede mokerslag. Cousin kon met succes de bal voorbij Lyon-doelman Vercoutre trappen, 0-2. En even later werd het helemaal erg voor de thuisploeg. Op de counter kon Beasley doorgaan en uiteindelijk ook trappen. De bal belandde voorbij alles en iedereen in het net, 0-3 voor de Glasgow Rangers. Lyon mocht de boeken toe doen en op zoek gaan naar een eerreddend doelpunt voor eigen publiek. Zo kon Benzema nog eens proberen. Daarna was het vooral Juninho die gevaarlijk was door twee keer gevaarlijk te trappen, waaronder één keer daarvan op de paal. Daarna bloedde de wedstrijd wat dood. Lyon had zich neergelegd bij het verlies, terwijl het voor de Schotten logischerwijs niet meer hoefde. De enige opschudding was er nog toen Anderson nog eens op het doelhout mikte.