Lierse blijft steken op gelijkspel

viki meeuwis

Lierse speelde gisterenavond tegen UR Namen. Voor deze match bedroeg het verschil tussen beide ploegen maar twee punten, hoewel Namen op de voorlaatste plaats staat. De wedstrijd nam een goede start voor Lierse. In de vijfde minuut kreeg Lierse een vrije trap mee die door Jarju werd getrapt. Bob Peeters kon de bal doorkoppen naar Charlie Miller. Die schoot de bal hard in doel en bracht Lierse al vroeg op voorsprong. Het leek alsof het Lierse eindelijk eens meezat. Niets was echter minder waar want een tiental minuten later moest de thuisploeg een strafschop incasseren. Die penalty, binnengetrapt door El Khadri, was er gekomen na een fout van De Corte op Tshiala van Namen.
Het was ook El Khadri die even later op doel kan schieten. Keeper Van der Jeugt kan de bal via de paal onschadelijk maken. Luttele minuten later kan Jarju via de counter er net geen 2-1 van maken. Op het half uur volgen er nog enkele acties van Lierse, zo kan Jarju een schot op doel richten maar keeper Habran kan de bal opvangen. Bob Peeters krijgt nog een kans op doel via een kopbal na een vrije trap maar de bal gaat net naast. De wedstrijd ging verder gelijk op met kleinere kansjes aan beide zijden. Net voor de rust kwam Namen nog even voor gevaar zorgen. Gille met een doelschot, de bal gaat een paar meter naast doel. Een hoekschop wordt door Polo naast het doel gekopt.

Na de rust verving trainer Helleputte Peeters wegens een blessure door Assan Jatta. Vier minuten na de rust moest Namen met tien man verder nadat Tshiala rood pakte na een tackle op Ernandes. Het was Ernandes die de 2-1 even later binnenschoot maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Lierse kon nooit echt van de man meer situatie profiteren en dat kwam het tempo niet ten goede. Jarju kreeg een pass van Mertens maar aarzelde te lang. Een corner van Miller werd door Jatta net naast getrapt. Namen kwam tegen het einde nog even opzetten maar de afwerking liet te wensen over.

Lierse: Van der Jeugt, Vanderzijl, Verheyen, Janssens, De Corte (61' Buyens), Mertens (71' Weuts), Miller, De Witte, Ernandes, Jarju, Peeters (46' Jatta)

Namen: Habran, Tshiala, Nanni, Fasano, Boukamir, El Khadri (68' Beersaerts), Junior, Gursever, Weydisch, Nzuzi (73' Copel), Gilles

Doelpunten: 5' Miller 1-0, 14' El Khadri 1-1 (str.)

Gele kaarten: Weydisch, Miller

Rode kaarten: Tshiala
Scheidsrechter: Verlinden