Rooney opnieuw minstens een maand out

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Rooney opnieuw minstens een maand out
Foto: © SC

Manchester United zal het de komende maand moeten stellen zonder Wayne Rooney. De aanvaller viel gisteren uit op training met een enkelblessure. Hij mist meteen ook de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland tegen Kroatië op woensdag 21 november.

De Engelsen moeten winnen van de Kroaten om hun kansen te behouden om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi in Zwitersland en Oostenrijk. Rooney, nochtans in vorm de jongste tijd met acht doelpunten in de jongste zeven wedstrijden, zal vanaf de tribune moeten toekijken. Ook tijdens het seizoensbegin was de spits een tijdje uitgeschakeld, toen met een gebroken botje in zijn voet.

Steve McClaren, de Engelse bondscoach, vindt het uitvallen van Rooney een enorme tegenvaller. "Hij was de laatste tijd in grote doen. Niet alleen bij Manchester United, maar ook bij de nationale ploeg leverde hij een enorme bijdrage. Het is zeer vervelend, maar we moeten het accepteren. Een andere speler zal nu zijn kans krijgen om zich te bewijzen", aldus de bondscoach in de Engelse media. McClaren riep nog geen vervanger op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties