Eine
FC Lebbeke
Datum: 11/11/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadion Eine
Fortuinlijk Eine wint van Rapide
Gentil Dossche
| 0 reacties
Fortuinlijk Eine wint van Rapide
Foto: © SC

Frustratie! Het enig passende woord na een niet gefloten handspel, twee keer het doelhout en een supersave. Het mocht vandaag opnieuw niet lukken voor de bezoekers. Een te onzuiver spelend Eine vond nooit de goede draai, maar scoorde wel en schuift dichter bij leider Petegem.
 
De wedstrijd was amper op gang gefloten of Bart Meulewaeter moest een vrije trap van Kevin Trienpont uit de winkelhaak boksen. Scheidsrechter Vertenten en assistent Boeykens haalden zich de bezoekende banbliksems over het hoofd toen zij niet reageerden op een duidelijk handspel in de kleine backlijn (9’). Zelfs de meest fervente Eine-supporters gaven toe dat ze daar “goed wegkwamen”! Doelman Meulewaeter was attent op een loeier van Jeff De Visscher (20’). Met een supersave hield de thuisportier een schot van Trienpont uit zijn doelvlak (22’). Even later krulde Trienpont een vrijschop nipt over de winkelhaak. De bezoekende linkerwing bood Lendert Putteman een doelpunt op een schoteltje maar deze devieerde op de paal (35’). Met de rust in zicht knalde De Visscher rakelings over.
 
Trainer Bijn had zijn team ongetwijfeld de levieten gelezen. De thuisploeg had immers geen enkele volwaardige kans kunnen afdwingen in de eerste helft. De individuele dekking van Koen Baetens op David De Ridder en van Jonas Verhaegen op Gunter Van de Sompel zat daar zeker voor iets tussen. Tomas Suls moest zich voor het eerst tonen op een knal van Matthias De Clercq (55’). Aan de overzijde kopte Putteman een vrije trap van Trienpont over. Jurgen De Ridder trapte de bal in het pak en via een Lebbeeks been viel deze via de paal terug in het veld. Gunter Van de Sompel dankte voor het geschenk (63’). Rapide Lebbeke dwong de thuisploeg achteruit maar echt doelgevaar zat er niet in. Eine counterde en Suls ging gepast in de baan op een schot van De Clercq (84’). Van op zo’n 20 meter had Jeff De Visscher een magistrale streep in de voet. Tot ontstentenis van de bezoekers knalde de bal via de binnenkant van de winkelhaak terug in het veld (85’). Roel Van den Bergh nam Meulewaeter vruchteloos op de korrel (86’). Kevin Trienpont besloot een individuele actie in het zijnet (87’). In blessuretijd bezorgde grensrechter Boeykens de thuisploeg nog een onverwachte Sint-Maartenscadeau. Jurgen De Ridder mocht, meters in buitenspel, een voorzet van naamgenoot David meenemen en de eindcijfers op het bord zetten.
 
Dat het Rapide van vandaag duidelijk beneden zijn waarde staat werd door de co-leider grif beaamd. Zonder afbreuk te doen aan de overigen was alleszins de bevestiging van Siemen Verhaegen en Peter Van Brempt te noteren.
Volgende zondag is Rapide Lebbeke gastheer voor Ursel. Eine trekt naar Kruibeke.
 
Kwik Eine: Bart Meulewaeter, Davy Standaert, Matthias De Clercq (87’ Nicolas Crombé), Sven Noterman, Jurgen De Ridder, David De Ridder, Stijn Serlippens (46’ Wannes Labeeuw), Sahbi El Mabrouk, Dobias Koudyzer, Jelle Lauweryns, Gunter Van de Sompel (87’ Niels Verhoeyen).
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Kevin Scheerlinckx, Bart Verhulst, Peter Van Brempt (75’ Nelio De Souza Santos), Steven Vereeken, Jonas Verhaegen, Lendert Putteman, Jeff De Visscher, Siemen Verhaegen (81’ Roel Van den Bergh), Koen Baetens, Kevin Trienpont.
 
Doelpunten: 63’ Van de Sompel 1-0; 92’ Jurgen De Ridder 2-0
 
Gele kaarten: 48’ De Clercq, 53’ Lauweryns, 80’ J. De Ridder (Eine); 04’ De Visscher (Rapide)