Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Vrasene thuis onderuit tegen Berlare
Gentil Dossche

Na het verlies van vorig weekend op FC Eeklo is KFC Vrasene er ook nu niet in geslaagd punten te pakken. Berlare was veel efficiënter dan de thuisploeg en maakte het verschil in de tweede helft met 10 man.

Het was tot het kwartier wachten op een eerste kans. De vrije trap van Raaymakers ging nipt naast. In de 38' kwamen de bezoekers geheel uit het niets op voorsprong nadat Vermeir uithaalde met een afstandsschot.

Al snel in de 2e helft moest Berlare met 10 man verder. Ex-Vrasene speler Vanderveken vond het nodig om Raaymakers op het middenveld neer te halen en stuurde hiermee zichzelf naar de douches. Toch was het Berlare dat de beste kansen bijeen voetbalde. Praet schudde een mooie solo uit de voeten en verdubbelde de score. Op het uur kwam Baert oog in oog met Schaep nadat Yuruk gekwetst op de grond lag, maar hij kon niet afwerken. Vrasene zette een mooie aanval op poten via Andy Janssens. Doelman Merckx zat goed in de voeten van Verbeke. Even later kon De Breucker met een laag schot uithalen na corner, maar ook nu lag Merckx goed plat. Met nog een kwartier voor de boeg wist Berlare de score verder op te drijven. Na een snelle aanval bezorgde Vermeir de bal tot bij Van De Sompel, die er 0-3 van maakte. In de 82' kreeg Raaymakers een uitstekende mogelijk om te scoren. Nadat hij alleen was doorgebroken wachtte hij te lang en kon de bal op de lijn gered worden. Toch wist Kenny Raaymakers alsnog te scoren. Na handspel binnen de 16 meter ging de bal op de stip en die kans liet hij niet onbenut. Vrasene zette nog een stevig eindoffensief op poten, maar het was Van De Sompel die met een lobbal de eindstand vastlegde.

Doelpunten: 38' Vermeir (0-1). 53' Praet (0-2), 78' Van De Sompel (0-3), 82' Raaymakers (1-3), 88' Van De Sompel (1-4)