Analyse Barcelona grote verliezer

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Barcelona grote verliezer
Foto: © SC

Barcelona is de grote verliezer van het afgelopen weekend geworden.  De Catalanen gingen onderuit op het veld van Getafe, terwijl de concurrenten aan de top wel de volle buit pakten.  Valencia won vlot van Murcia, Villarreal haalde het in de topper tegen Sevilla en Real Madrid hield in een thriller tegen Real Mallorca de drie punten thuis.  Onderaan het klassement mochten Recreativo, Betis en Valladolid vieren. 
 
Koploper Real Madrid kreeg het bezoek van Real Mallorca, dat goed aan het seizoen begonnen was.  De ploeg van Manzano bewees een taaie klant te zijn en dwong de Koninklijke tot het uiterste.  Na een spectaculaire eerste periode stond het 2-2 dankzij uitblinker Robinho en Varela, die elk twee keer raak troffen.  Na de pauze bracht Guïza de bezoekers op voorsprong, maar Raúl en Van Nistelrooy stelden orde op zaken. De zwakke defensie kan Real Madrid nog zorgen baren, maar voorlopig blijven de mannen van Schuster alleen leider. 
 
Villarreal houdt intussen de druk op leider Real Madrid groot.  De ploeg van Pellegrini kreeg Sevilla op bezoek, maar ook de Andalusiërs konden de ploeg uit Valencia niet afstoppen.  Guille Franco bewees nogmaals zijn waarde voor Villarreal, door twee keer te scoren.  Voor de bezoekers, die meer dan een helft met tien speelden na de uitsluiting van Dani Alves, zorgden topschutter Luis Fabiano en Kanouté voor de treffers.  In de slotfase bezorgde Mati Fernandez de thuisploeg de volle buit.  Villarreal staat nog steeds op één puntje van Real Madrid.  Sevilla komt niet weg uit de middenmoot. 
 
Barcelona bakt er dit seizoen op verplaatsing weinig van. De verplaatsing naar Getafe, dat stilaan de goede vorm te pakken heeft en vorig jaar de blaugranas op spectaculaire wijze uit de beker kegelde, beloofde dan ook lastig te worden.  De Madrilenen speelden met vertrouwen, in tegenstelling tot de bezoekers uit Catalonië.  Manu del Moral zette Getafe op voorsprong en in de slotminuten stelde invaller Albín de zege helemaal veilig. De ploeg van Laudrup pakt zo zijn derde opeenvolgende zege en rukt verder op naar de middenmoot.  Barcelona leverde alweer een zwakke prestatie en ziet Real Madrid uitlopen. 
 
Valencia had na vier thuisnederlagen heel wat recht te zetten thuis tegen Murcia. De bezoekers waren met goeie intenties naar Mestalla gereisd, maar ze konden het de thuisploeg niet echt moeilijk maken.  Villa toonde nogmaals hoe belangrijk hij is voor Valencia door twee keer te scoren.  Eerder had Helguera voor de openingstreffer gezorgd. Dankzij de 3-0 zege komt Valencia op gelijke hoogte van Barcelona.  Murcia zakt weg en doet er best aan binnenkort nog eens te winnen.
 
Atlético leverde een slappe prestatie op het veld van Almería.  De neo-eersteklasser was op alle vlakken superieur, maar blijft het al te moeilijk hebben om het overwicht op het veld om te zetten in doelpunten.  Zelfs van op de strafschopstip wilde het niet lukken. Het bleef bij een scoreloos gelijkspel, waardoor Atlético verder terrein verliest op koploper en stadsgenoot Real.  Almería schiet met één puntje weinig op in de degradatiestrijd.  
 
Espanyol Barcelona slaagde er nog eens in te winnen, al ging dat allesbehalve vlot.  De Catalanen kwamen al heel vroeg op achterstand tegen Athletic Bilbao, na een treffer van Gabilondo.  Tamudo zorgde nog voor de pauze voor de gelijkmaker, maar op de winnende treffer was het wachten tot de absolute slotfase.  Het was de ongelukkige Aitor Ocio die met een own goal Espanyol de zege bezorgde. Espanyol wipt zo over Atlético naar de vijfde stek. Athletic staat net boven de degradatiezone.  
 
Racing Santander blijft het meer dan behoorlijk doen.  Op het veld van Deportivo La Coruña haalden de Cantabriërs het met het kleinste verschil.  De bezoekende doelman Toño had een groot aandeel in de zege van zijn team.  Het was uiteindelijk Tchité, die stilaan zijn draai lijkt te vinden, die voor de beslissing zorgde.  Racing Santander heeft als zevende slechts vier punten achterstand op Barcelona.  Deportivo komt niet weg uit de gevarenzone. 
 
Real Zaragoza blijft het moeilijk hebben op verplaatsing.  Tegen Real Betis zag het er aanvankelijk nochtans goed uit voor de maños.  In de eerste helft bracht D’Alessandro zijn team met een vrije trap op voorsprong.  Op basis van een sterke tweede helft pakte Betis echter een verdiende zege, nog maar de tweede van het seizoen.  Invaller Pavone was de held van Sevilla, met twee treffers in het slotkwartier.  Ondanks die zege komt Betis niet weg van de voorlaatste plaats.  Real Zaragoza voert met zes punten meer de brede middenmoot aan.  
 
Recreativo Huelva is er eindelijk nog eens in geslaagd te scoren en te winnen.  De drie punten waren meer dan welkom na zes wedstrijden zonder zege. Slachtoffer was Osasuna. Recreativo haalde het met het kleinste verschil dankzij Carlos Martins. Recreativo blijft wel in de degradatiezone hangen, al heeft Osasuna als vijftiende slechts evenveel punten.   
Voor rode lantaarn Levante ziet het er steeds somberder uit. De ploeg staat op eenzame laagte laatste en slaagde er tegen concurrent Valladolid niet in punten te pakken.  Voor de promovendus was het pas de eerste zege in het eigen Zorrilla.  Valladolid was duidelijk de betere tegen een alweer bleek Levante en Sesma bezorgde de thuisploeg een verdiende zege. De neo-eersteklasser uit Castilla y Leon heeft intussen 13 punten verzameld en is daarmee gedeeld 12e.  
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties