Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Valeri Lobanovski Kiev
Roma wint en stoot door
Kristof Blomme

AS Roma heeft ruim gewonnen bij Dinamo Kiev, 1-4. Voor de bezoekers scoorde Vucinic twee keer. Ook Panucci, die al voor de derde keer scoorde in één week, en Giuly troffen raak. Dankzij deze overwinning is Roma zeker van de volgende ronde.

De Romeinen moesten het doen zonder kapitein en sterspeler Francesco Totti. In de eerste minuut kwam Kiev al heel dicht bij een doelpunt. Ghioane haalde goed uit, maar Doni redde knap. Na deze verwittiging nam Roma het heft in handen. Na vier minuten bracht Panucci de bal voor doel. Tot zijn eigen grote verbazing verdween de bal, zonder dat iemand die aanraakte, tegen de touwen. Meteen het derde doelpunt voor Panucci in één week. Eerder had hij immers Italië, met een doelpunt in de slotminuut, voorbij Schotland naar het EK gekopt. Afgelopen weekend kopte hij ook Roma in de laatste minuut naar de overwinning. De thuisploeg kwam niet tot uitgespeelde kansen. Ninkovic probeerde het van ver, maar zijn poging trof geen doel. Even later kreeg Tonetto de bal voor doel en daar stond andermaal Panucci, maar dit keer kopte hij naast. Na een kwartier kreeg Kiev een grote mogelijkheid. Bangoura sneed goed naar binnen. Doni kwam echter weer gevat tussen. Op het halfuur verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Giuly kwam oog in oog met doelman Rybka, omspeelde hem en deponeerde de bal in het lege doel. Het werd zelfs nog 0-3 voor de rust. Giuly speelde Vucinic (foto)aan en die knalde laag binnen.

Kiev begon iets beter aan het tweede bedrijf. Na een goede combinatie tussen Bjelkevich en Shatskikh trapte Bangoura laag voorbij Doni. Dat betekende meteen de aansluitingstreffer voor de Oekraïners. Roma liet Kiev nu komen, maar was gevaarlijk op de counter. Eerst misten Pizarro en Vucinic nog, maar even later wist die laatste toch te scoren. Tonetto legde de bal goed terug en daar stond de Montenegrijn, die ijskalm besloot. Roma, dat op de laatste speeldag Manchester United ontvangt, stoot dankzij deze overwinning zeker door naar de volgende ronde.