Datum: 28/11/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic verslaat Shakhtar in slotseconden
De Nijs Michael
| 0 reacties
Celtic verslaat Shakhtar in slotseconden
Foto: © SC

Celtic Glasgow heeft gisteren een goede zaak gedaan in groep D, de Schotten versloegen Shakhtar Donetsk en pakken zo de tweede plaats in de groep. Massimo Donati was matchwinnaar. Hij bezorgde zijn team, diep in de toegevoegde tijd, de overwinning.

De wedstrijd begon erg slecht voor Celtic, na amper vier minuten werd de thuisploeg al in de achtervolging gedwongen nadat John Kennedy slordig verdedigde. Het geschenk werd in dank aangenomen door Brandao, de Braziliaanse aanvaller schoot de bal in de verste hoek binnen. Tot overmaat van ramp moest Naylor al na 16 minuten afhaken met een blessure, hij werd vervangen door Donati. Ondanks alles herstelde Celtic toch stilaan het evenwicht in de partij. De ploeg uit Glasgow kreeg ook enkele kansen, maar het schot van McDonald en de kopbal van Jan Vennegoor of Hesselink misten het doel op een haar. Toch bleven ook de bezoekers gevaarlijk. Zo ging een poging van Srna net naast en werd een kopbal van Brandao net over de lat getikt door doelman Boruc. Vlak voor rust blunderde ook de bezoekende verdediging en kwam Celtic dan toch op gelijke hoogte: Shakhtar-spelers Rat en Chygrinsky liepen elkaar omver, Jarosik schoot de vrije bal binnen. 

In de tweede helft bleef Celtic de druk opvoeren, toch kwamen er amper kansen. Het eerste doelgevaar uit de tweede helft kwam van Jarosik, maar zijn poging ging over. De partij leek af te stevenen op een draw, maar ver in de blessuretijd besliste Donati de partij alsnog in het voordeel van de thuisploeg. McGeady trok de bal voor doel en de Italiaan schoot de Schotten in extremis naar de overwinning. Door deze winst staat Celtic met één been in de volgende ronde van de Champions League. Shakhtar Donetsk kan alleen nog overwinteren in de Champions League als het wint van Benfica en Celtic onderuit gaat bij AC Milan.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)