Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Borås Arena
Elfsborg heeft een mirakel nodig
viki meeuwis

Elfsborg zal flink moeten knokken om in de UEFA-beker door te stoten. Het verloor vanavond thuis met 1-3 van Mlada Boleslav. Dat betekent dat Elfsborg uit bij Villarreal moet winnen om naar de volgende ronde te kunnen.

Het begon nochtans goed voor Elfsborg. Mathias Svensson kon een uitgooi van de keeper van Mlada Boleslav op het half uur in doel werken. De Zweden waren gedurende grote delen van de eerste helft de betere ploeg en hadden hun voorsprong kunnen uitbouwen in de laatste minuut van de eerste helft toen Hfridlicka James Keene neerhaalde. Elfsborg kreeg een strafschop toegewezen, maar Stefan Ishizaki besloot op de doelman.

Na de pauze waren er nog kansen voor Anders Svensson en Ishizaki, maar Mlada Boleslav was effectiever in het spel. Van de vier kansen die ze kregen, konden ze er drie in doel krijgen. De 1-1 was zelfs een cadeautje van Elfsborg, dat twee spelers geheel vrij liet om richting doel te koersen. Het was Ivo Taborsky die de bal een eerste keer in doel werkte. De tweede goal kwam er na wat geluk voor Alexandre Mendy.  De 18-jarige Petr Vorisek bracht de stand uiteindelijk op 1-3 in de toegevoegde tijd. Elfsborg staat nu laatste in groep C met één punt uit drie wedstrijden. Mlada Bodeslav heeft drie punten uit twee wedstrijden en staat op de derde plaats. [AN]