Stadion: Lokomotiv Stadion
FC Kopenhagen verrast Lokomotiv Moskou
viki meeuwis

Morten Nordstrand was de held van de dag bij Kopenhagen want hij bezorgde de Deense ploeg immers een belangrijke uitzege uit bij Lokomotiv Moskou.

De omstandigheden waren nochtans niet heel gunstig, de grasmat was bevroren en het werd geen echt leuke partij.  De eerste helft was zelfs ronduit saai te noemen waarin de thuisploeg toch nog twee kansen wist te puren. Zowel Maminov als Sychev knalden de bal echter op de dwarslat. De beste poging van Kopenhagen was voor Marcus Allbäck maar zijn schot werd afgeweerd door de doelman van de thuisploeg. In de 32e minuut verloor FCK Rasmus Würtz na een al te drieste tackle op zijn enkel. Hij werd vervangen door Libor Sionko.

Na de rust bleef het een saaie bedoening maar na een kwartier kon Kopenhagen toeslaan. Sionko werd neergehaald en FCK kreeg een strafschop toegewezen. Morten Nordstrand nam die en miste niet, Kopenhagen stond nu 0-1 voor.
Bij Kopenhagen was de defensie goed georganiseerd en de Deense ploeg kon voorkomen dat Moskou open kansen kreeg. Het dichtst bij de 1-1 kwam Maminov in de slotfase, maar zijn schot ging net naast het doel. In de toegevoegde tijd kreeg Troare nog een goede kans maar Jesper Christiansen hield stand in doel.

Met deze zege neemt Kopenhagen revanche voor de 0-1 thuisnederlaag tegen Panathinaikos in de eerste wedstrijd van de groepsfase.