Speeldag: Speeldag 3
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg zonder moeite voorbij Rennes
Nico Wieme

HSV heeft zijn trainer Huub Stevens een mooi afscheidscadeau gegeven. Na een klinkende 3-0 overwinning tegen Stade Rennes is de Noord-Duitse ploeg al zo goed als zeker van de volgende ronde in de UEFA-beker.

Hamburg had weinig moeite met de Franse tegenstander. Na deze zege is de hanseploeg al 14 wedstrijden ongeslagen. Toch viel er geen euforie te bespeuren bij de Nederlandse trainer. “Ik zal de spelers zeker trakteren, maar het echte feest is voor later.”

Twee dagen voor de competitiederby tegen het tweede gerangschikte Bremen spaarde Stevens de licht geblesseerde middenvelder David Jarolim en de verkouden verdediger Thimothee Atouba. Nigel de Jong en Jerome Boateng waren hun vervangers. Stade Rennes, dat in zijn vorige twee wedstrijden tegen Bergen en Basel maar één punt haalde, speelde zijn laatste kansen uit op kwalificatie voor de volgende ronde.

De wedstrijd zat lange tijd op slot. Het duurde dan ook tot de 25ste minuut vooraleer Van der Vaart zijn landgenoot Castelen kon vrijspelen. Zijn schot ging echter voorlangs. De Duitsers werden steeds dominanter en dat werd vijf minuten later beloond. Ivica Olic veinsde een schot, maar bediende de vrijstaande Van der Vaart. De kapitein had geen moeite om de droompas van de Kroaat te verzilveren. De 24-jarige Nederlander scoorde zo zijn 14de doelpunt in zijn 23ste Europese wedstrijd voor HSV.

Ook na de pauze kwam de thuisploeg nauwelijks in de problemen. Zo waren er nog kansen voor Piotr Trochowski en Vincent Kompany. Toen de thuisverdediging de concentratie verloor, was Rennes niet bij machte om daarvan te profiteren.

Vier minuten na zijn invalbeurt besliste Choupo-Moting de wedstrijd. Vrijgespeeld door Van der Vaart maakte de HSV-belofte zijn eerste doelpunt in de UEFA-beker.
Trainer Stevens lachte in zijn vuistje, want ook zijn tweede joker scoorde. Zidan, die kort voordien Van der Vaart was komen vervangen, werd neergelegd in het strafschopgebied en zette zelf de elfmeter om.

Er zou nu nog veel moeten misgaan voor Hamburg om Europees niet te overwinteren.