Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Petrovskiy Stadion
Sint-Petersburg geeft het weg
Philippe Crols

Het Russische Zenit Sint-Petersburg is er in zijn derde groepswedstrijd niet in geslaagd de Duitse bekerwinnaar Nürnberg te kloppen. Het werd 2-2.

De Russen, met Nicolas Lombaerts in de basis, waren doorlopend de betere ploeg. Sint-Petersburg liet enkele perfecte mogelijkheden echter onbenut en dat had zo z'n gevolgen. Na 25 minuten zette de Griekse spits van de bezoekers, Angelos Charisteas, Nürnberg namelijk op voorsprong. De Russische kampioen moest met een achterstand de rust in.

De thuisploeg ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar de zoektocht leek lange tijd niets te gaan opleveren. Tot Nicolas Lombaerts plaats moest ruimen met nog twintig minuten voor tijd en Sint-Petersburg aanvallender ging spelen. Met nog een kwartier te gaan kwam de thuisploeg via Pogrebnyak op gelijke hoogte en enkele minuten later flikkerde de 2-1 al op het bord na een doelpunt van Ionov. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen, maar Benko bezorgde zijn team het eerste puntje in Europa.