Hitzfeld schorst Kahn

Nico Wieme
| 0 reacties
Hitzfeld schorst Kahn
Foto: © SC

Bayern München zal het komende zaterdag in de uitmatch tegen Hertha Berlijn zonder doelman Oliver Kahn moeten doen.

Ottmar Hitzfeld, trainer van FC Bayern München, heeft vandaag beslist om doelman Oliver Kahn om disciplinaire redenen uit de basis te zetten voor de competitiematch van komende zaterdag op het veld van Hertha BSC. Daarenboven legt de trainer Kahn een boete op van 25 000 euro. De redenen worden intern gehouden. Tot zover de persmededeling die de recordkampioen zonet de wereld instuurde.
 
De Duitse krant Die Welt ging bij doelmannentrainer Sepp Maier te rade. Volgens hem zou manager Uli Hoeneß Kahn verwijten het kerstfeestje van de club, dat zaterdag na het ontgoochelende gelijkspel tegen MSV Duisburg plaatsvond, te vroeg verlaten te hebben. Gisteren kon u op Voetbalkrant al lezen dat Kahn in het het Duitse voetbalblad Kicker zijn medespelers tot bezinning opriep. Hij vond dat sommigen te weinig goede wil en enthousiasme vertoonden. Vooral Franck Ribéry en Luca Toni moesten het ontgelden. “Sommigen moeten nog ontdekken dat hier twee of drie goede wedstrijden niet volstaan. Bayern is Marseille of Fiorentia niet, maar wel zoals Milan, Real, Barça en Manchester United.” 

Volgens enkele bronnen zouden de schorsing en de boete echter niets met deze uitlatingen van de doelman te maken hebben. De drievoudige wereldkeeper van het jaar, die na dit seizoen zijn schoenen aan de haak hangt, gaf tijdens de ochtendtraining een psychisch aangeslagen indruk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties