King Kevin is back

King Kevin is back
Foto: © SC

Kevin Keegan heeft de uitdaging aangenomen en wordt opnieuw manager van Newcastle United. De Engelse club heeft dat in de vooravond officieel bekend gemaakt.

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar Newcastle United heeft een nieuwe manager. Nadat Harry Redknapp, de gedroomde kandidaat van eigenaar Mike Ashley, de aanbieding afwees, moest de club op zoek naar een nieuwe vervanger voor Sam Allerdyce. Naast Redknapp bedankte ook Mark Hughes en club-icoon Alan Shearer.
 
Nadat onder andere namen als Martin Jol, Didier Deschamps, Gerard Houillier, José Mourinho, Marcello Lippi en Steve McLaren de revue waren gepasseerd, dook ineens de naam van Kevin Keegan op. De 56-jarige manager was sinds maart 2005 in Schotland actief met zijn Soccer Circus.
 
Keegan is alvast geen onbekende voor The Magpies. In februari 1992 begon hij er aan zijn eerste manager-job nadat hij acht jaar golf had gespeeld in Spanje. In zijn eerste volledige seizoen loodste Keegan de ploeg naar de Premier League en kreeg de bijnaam Geordie Messiah. Hij tekende in 1994 een contract voor 10 jaar als Director of Football, maar stapte op op 8 januari 1997. Hij loodste Newcastle in het seizoen 1995 – 1996 naar een tweede plek in de Premier League en betaalde Blackburn Rovers een clubrecord van 25 miljoen euro om Alan Shearer binnen te halen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties