Kruibeke J.Vl.
Lovendegem
Datum: 17/02/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadion Kruibeke
Onmondigheid nekt Lovendegem bij Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Onmondigheid nekt Lovendegem bij Kruibeke
Foto: © SC

Lovendegem is duidelijk met zorgen teruggekomen uit Kruibeke. Enerzijds het uitvallen van sterkhouder Van Audenaerde en anderzijds de volledige onmondig is voor doel. Kruibeke doet als enige ploeg in de degradatiezone een gouden zaak.

Al in de eerste minuut kreeg Van De Manacker een kans voor open doel maar hij besloot naast. Het duurde alvast tot de 26ste minuut vooraleer De Paepe een dreigende voorzet van een bedrijvige Verhulst moest pakken. Het luidde een sterke periode in van Lovendegem. De Maayer kon met een knappe reflex Baatout van de openingstreffer houden (27’). Op het halfuur zette Neirynck zich door op de flank, schoot op doel en De Maayer zag de paal zijn netten schoon houden. Na 34 minuten kon Van Moortel een hoekschop niet in doel verlengen met de kop. Martens stuurde Baatout diep maar die werd verdacht opzijgezet door Kersschot. De ref negeerde de roep om strafschop.  Martens bediende VandenBussche. De Maayer was bij de pinken (37’). Ook op een schot van Camilleri ging De Maayer goed plat. Kruibeke moest het al een tijdje van de counter hebben en zowel Verhulst als Kuye lieten zich nadrukkelijk gelden. Het was dan ook Verhulst die op de counter diep werd gestuurd, de Lovendegem-verdedigers afhield en De Paepe overhoeks versloeg (40’).
 
Cruciale fase in de tweede helft was de vervanging van Wesley Van Audenaerde na 53 minuten. Waar Lovendegem tot dan nadrukkelijk naar voor trok viel de organisatie tijdelijk weg. De Paepe moest een inzet van Hamouch van de lijn halen en Neirynck werkte een dreigende voorzet van Verhulst weg. Even later moest De Paepe een vrij inkoppen van Mussely op de lijn pakken. Lovendegem hervond de organisatie en Kruibeke slaagde er niet meer in te dreigen. Het peil zakte dan ook zienderogen maar de stand wijzigde niet meer.
 
Voor Lovendegem volgen nu zware weken: Terjoden-Welle, Eeklo en Berlare zullen niet in het humeur zijn om geel-blauw veel cadeautjes te geven.
 
KJV Kruibeke: De Maayer, Van Moortel, Mussely, Verhulst (85’ Van Hecke), Kuye, Verstraeten, Van De Manacker, Kersschot, Van den Bossche, Belhaj, Hamouch.
 

KSK Lovendegem: De Paepe, Plaetevoet, Van Audenaerde (53’ Canoot), De Baets, Neirynck, VandenBussche, Baatout, Kalkan (64’ Moerman), Martens, Sucaet, Camilleri.

Doelpunt: 40' Verhulst 1-0