KFC.Eeklo pakt volle winst in blessuretijd.

Hendrik De Vriesere

In de Meetjeslandse derby kon de thuisploeg in de toegevoegde tijd de volle buit in eigen huis houden tegen FAC.Waarschoot.

Al in de eerste minuut kreeg Eeklo een vrijetrap Van De Velde legde de bal af naar Van Boven maar zijn bal ging net over. De afwerking op kans van winst was ver weg Tresonie naar Jacquemain maar die kon de bal niet tussen de palen deponneren. In de 14' een openkans voor Kenneth Notte die het leder van Sucaet kreeg maar die besloot voorlangs.

Het was een zwakke eerste helft waar de bezoekers het verschil konden maken maar de afwerking bleef achterwegen, het was middenvelder Omo Monday die het spel meermaal opbrak maar zonder resultaat. KFC.Eeklo liep achter de feiten aan, Sucaet kreeg een tal van kansen in de eerste helft maar de afwerking kwam er niet het was tevens een slordige laatste kwartier, dus een 0-0 ruststand.

Na rust was het FAC.Waarschoot die fris uit de kleedkamers kwam in de 55' balverlies van Tresonie in de voeten van Degrande die een openkans zwak besloot in de handen Bracke, amper één minuut later terug de bezoekende ploeg op weg naar de openingtreffer een voorzet van Notte maar Degrande kon niet afwerken doelman Bracke tipte de bal over het kader.

De bezoekers waren sterker in de tweede periode maar konden het niet afmaken, toen in de 64' Degrande zijn derde kans kreeg op balverlies van de thuisploeg besloot die naast het doelkader. De druk bleef behouden op het Eekloose doel want in de 70' was het raak Notte met een afstandschot Bracke had en loste de bal en in rebound kon Degrande de bal tegen de netten duwen maar de vreugde ging niet door afgevlagd voor buitenspel.

Aan de bezoekende kant stond een sterke Lebegge tussen de palen die in de 76' een knal van Tresonie teniet verklaarde. De thuisploeg kwam in het laatste kwart sterk opzetten in 74' werd Mertens neergehaald in de zestien de scheidsrechter zag het als een duik maar de bal belandde bij Tresonie die nipt naast de kooi van Lebegge besloot.

De druk bleef aanhouden voor FAC.Waarschoot want de jongens van trainer Stefaan Goossens probeerde de winst in eigen huis te houden, in blessuretijd kwam er een gepaste voorzet van Joren Hebberecht en de vrijstaande smurf Marc Minnaert kon met een kopbal de winst op de Zandvleuge houden.

KFC.Eeklo : Bracke, Verslype(76' Cornelis), Van Boven, Joachim Hebberecht, Tresonie, Jorgen Hebberecht, Mertens, Minnaert, Van De Geuchte, Van De Velde, Jacquemain(64' Van Hulle).

FAC.Waarschoot : Lebegge, Vervynck, Danneels, De Buysser, Sabbe, Monday, Van Landeghem, Van Damme(46' Goethals), Degrande(76' De Vos), Notte, Sucaet.

Gele kaarten : Omo Monday.