Benitez rekent op steun van de kop

Tomas Taecke
| 0 reacties
Benitez rekent op steun van de kop
Foto: © SC

Rafael Benitez heeft zijn supporters een oproep gedaan om hun ploeg doorheen deze moeilijke periode te helpen. Vanavond speelt Liverpool zijn heenwedstrijd van de achtste finales in de Champions League, thuis tegen Inter Milaan.

Als Liverpool dit seizoen nog een prijs wil pakken, kan het zich vanavond geen uitschuiver tegen Inter permitteren. Na de pijnlijke uitschakeling in de FA Cup tegen Barnsley en de gapende kloof van 19 punten met de leider in de Premier League, lijkt het erop dat ze enkel nog de beker met de grote oren in de lucht kunnen duwen. 

Liverpool kan traditioneel iets meer in het kampioenenbal, maar zal volgens  Benitez zijn fans meer dan ooit nodig hebben: "Ik weet dat onze fans vanavond achter ons staan, omdat ze dat altijd doen. Vanavond moeten we winnen om uit de negatieve spiraal te geraken. Deze competitie staat los van het Engelse voetbal, laten we ons daaraan optrekken."

Met de komst van Inter krijgt Liverpool een Europese topper over de vloer. Internazionale is al 29 wedstrijden ongeslagen en heeft sinds de openingsspeeldag in de Champions League (1-0 nederlaag tegen Fenerbahçe) niet meer verloren. "Inter is een team zonder zwaktes. Wij moeten hier zo goed mogelijk op antwoorden en ook onze kwaliteiten volledig uitspelen." 

Benitez kan terug beroep doen op Steven Gerrard en doelman Reina. Fernando Torres heeft last van de hamstrings en zal er niet bij zijn.
Naast topaffiche Milan-Arsenal is dit dus een tweede Brits-Italiaans onderonsje om naar uit te kijken...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties