Analyse Oost-Vlaanderen doorgelicht

Gentil Dossche
| 0 reacties
Oost-Vlaanderen doorgelicht
Foto: © SC

Zowel leider Petegem als Terjoden-Welle deden wat werd verwacht en blijven afgescheiden in de top van de rangschikking. Onderaan bewerkte Rapide Lebbek de aansluiting met het degradatiepeloton.

Sparta Ursel – 22pt was geen echte hindernis voor Sparta Petegem – 60pt en kreeg 5 lappen om de oren. Traditiegetrouw diepte Terjoden-Welle – 55pt zijn voorsprong pas in de 2de helft uit en daar had FC Vrasene – 26pt weinig tegen in te brengen. De afstand tussen de nummers 1 en 2 blijft 5 punten.
 
Kwik Eine – 44pt wou blijkbaar niet onderdoen en dropte 4 treffers in het mandje van Eendracht Aalter – 25pt. Met 0 op 12 moet Aalter zich dan ook snel gaan herpakken.
SK Berlare en Sint-Gillis-Waas – beiden 42pt, blijven uitzicht op de eindronde houden. De puitenkloppers bleken aan één doelpunt genoeg te hebben om de twijfels bij SK Lebbeke - 23pt te vergroten. JV Kruibeke – 28pt kon geen verlengstuk breien aan de zege van vorige week al werd Sint-Gillis-Waas het vuur aan de schenen gelegd.
Ook bij FC Eeklo – 41pt was er heel wat kritiek op de “mannen in het zwart”. Of men daar bij SKDJ Lovendegem – 26pt van wakker ligt durven we sterk betwijfelen. Met een late treffer werd alsnog een puntje uit de brand gesleept en dat was zeker welgekomen.
 
Jong Lede – 36pt moet (voorlopig) even de rol lossen in het koppeloton na verlies bij Rapide Lebbeke - 22pt. Door deze zege vindt Rapide aansluiting bij het degradatiepeloton en blijft de hoop op een verlengd verblijf in 1ste provinciale levendig.
 
Goede wil volstond niet voor SK Lebeke-Aalst - 17pt om FC Waarschoot – 22pt van de volle winst te houden. Lebeke ziet dan ook de afstand met de voorlaatsten opnieuw groeien.
 
Samenvatting:
Titelkandidaten: Petegem en Terjoden blijven hun favorietenrol eer aan doen al ziet vooral Petegem de oppergaai steeds dichterbij komen.
 
Eindrondekandidaten: Dat Terjoden en/of Petegem certitudes zijn voor de eindronde zal niemand betwisten. Eine, Berlare, St.Gillis-Waas en Eeklo schuiven iets verder weg van Jong Lede en lijken meer en meer op de eindronde af te stevenen. Toch moet hiervan nog minstens één ploeg afvallen.
 
Middenmoot & degradatiegroep: Behoudens Lede lijkt de middenmoot na de voorbije speeldag helemaal opgedoekt. Immers, tussen Kruibeke, op de 8ste plaats en het 15de geklasseerde Rapide Lebbeke gaapt nog slechts een afstand van 6 punten. In het huidige 3-puntensysteem kan dat heel snel worden overbrugd. Ook voor FC Vrasene, dat over de op 2 na sterkste voorlijn beschikt, is achteruitkijken een must geworden.
 
Periodekampioenschap:
Terjoden-Welle blijft nog steeds de rangschikking aanvoeren, terwijl Petegem nog geen enkel punt verloor. Kwik Eine en SK Berlare blijven het verloop van heel nabij volgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties